Doğru Sosyal Medya Yönetimi ile Firmanızı Uçurun.

Doğru Sosyal Medya Yönetimi ile Firmanızı Uçurun. sosyal medya yönetimi,eskişehir dijital ajans,ankara dijital ajans,

Doğru Sosyal Medya Yönetimi ile Firmanızı Uçurun. sosyal medya yönetimi,eskişehir dijital ajans,ankara dijital ajans,

Doğru Sosyal Medya Yönetimi ile Firmanızı Uçurun. sosyal medya yönetimi,eskişehir dijital ajans,ankara dijital ajans,

Doğru Sosyal Medya Yönetimi ile Firmanızı Uçurun. sosyal medya yönetimi,eskişehir dijital ajans,ankara dijital ajans, Doğru Sosyal Medya Yönetimi ile Firmanızı Uçurun. sosyal medya yönetimi,eskişehir dijital ajans,ankara dijital ajans,

Zafere Giden Yol: Etkili Sosyal Medya Yönetimi

İşinizi iyi yapmanız, kaliteli ürün ve hizmet sunmanız, çok çalışmanız, müşteri memnuniyetini ilk sırada tutmanız yahut bunların toplamında kendinizden ve firmanızdan emin olmanız, günümüz iş dünyasında yaşanan rekabette öne çıkmanızı sağlamaya yetmiyor. İnsanların sizden, markanızdan haberdar olması gerekiyor.

Kulaktan kulağa, ağızdan ağza reklam anlayışı da eskide kaldığından potansiyel müşteriler seçimlerini artık; monitörden monitöre, post'tan post'a, tweet'ten tweet'e, like'tan like'a yayılan övgülere göre yapıyor.Devir değişti. O yüzden profesyonel sosyal medya yönetimi yaklaşımını benimsemeniz gerekiyor ki 

firmanızı zirveye taşıyın.Başarılı bir sosyal medya yönetimi neticesinde firmanız, uçar! 

Evet, cidden uçar; kimse de sizi tutamaz! Heyecanınızı hiç kaybetmeden okumaya devam edin ve markanızı nasıl en tepeye yerleştireceğinizi görün.

siradisidigital_dijitalajans_sosyalmedyayonetimi_1

Strateji Belirleyin!

 İş hayatının tamamı için geçerli olduğu gibi sosyal medya pazarlaması yaparken de belirli bir plan dahilinde hareket etmeli; adımlarınızı bilinçli olarak atmalısınız.

 Hiçbir belirli amacı olmadan paylaşımlar yapmanız, müşterinize belli bir imaj oluşturmayı hedeflemeden fotoğraflar koymanız, dilediğiniz etkiyi bırakmaz.

Amacınızı, hedefinizi belirlemeniz ve her sosyal medya platformunda o hedefe yönelik hareket etmeniz gerekir.

Müşterinize Dokunun!

Sosyal medya pazarlamasında başarılı olmanın anahtarı, bulunduğunuz platformdaki potansiyel ve mevcut müşterileriniz konumunda bulunan diğer kullanıcılarla etkileşim hâlinde olmanızdır. 

Etkileşim, geleneksel medyada bulamayacağınız; ancak, sosyal medyanın size sunduğu eşsiz bir fırsattır.

Sosyal medyada proaktif bir yaklaşım benimseyip sizden bahseden kullanıcılara mutlaka karşılık vermelisiniz. 

Müşteri soruları ve sorunlarının kurumunuzdaki doğru kişiye ulaşmasını sağlamalı ve en kısa zamanda yanıt vermeye çalışmalısınız.

sosyalmedyayonetimi_siradisidigital_eskişehirdijital

Konuşulanları Dinleyin!

Sosyal medyayı işinizi güçlendirme amaçlı kullanırken dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta da şirketiniz, markanız, sunduğunuz ürün ve hizmetlere dair farklı platformlarda gelişen tartışmaları dikkatli bir şekilde izlemenizdir.

Bu yolla edineceğiniz veriler, ayrıntılı kamuoyu yoklamalarından elde edemeyeceğiniz kadar önemli; dolayısıyla paha biçilemez bilgilere ulaşmanızı sağlar. 

Müşterilerin sizin hakkınızda neler düşündüğünü görür; markanızın nasıl algılandığını anlar ve böylelikle vakit kaybetmeden gerekli aksiyonu alırsınız.

Müşterilerinizin sizin hakkında nerede ne kadar konuşmuş tüm detayları raporlar halinde sunan  dijital ajanslarla çalışın bizim bir amcaoğlu var ya da bir arkadaşımın arkadaşı bu işten anlıyor ile olacak iş değil...

 Profesyonel kişiler sizin ve işletmenizin algısını yükseltmek size ek gelirler elde ettirmek için var .

Geride Kalmayın!

Hesaplarınızın sürekli faal olmasına ve güncellenmesine özen göstermelisiniz. 

Potansiyel müşterilerinizin gönderilerinizi okumasını istiyorsanız kitlenizin ilgisini çekebilecek en yeni konulardan, gelişmelerden bahsetmelisiniz.

Hesabınızda güncellemeler yapmak için en doğru zamanı belirlemek için biraz vakit ayırıp hangi platformda kullanıcı hareketlerinin en yoğun olduğunu belirlemeniz, iyi bir fikir olabilir. 

Böylece, plaza dili ile post'larınızı yani gönderilerinizi  her bir platform için en doğru zamanda atarak sıcağı sıcağına görülmesini sağlarsınız. Sıcağı sıcağına derken trendleri takip edeceğiz diye komik durumlara düşmeyin.Dengeli olun.Abartmayın.

İlginizi Gösterin!

Sosyal medyada yazılı olmayan çok önemli bir kural vardır: Eğer ki birisi sizi takip etmeye başlamışsa siz de onu takip etmelisiniz. 

Sizi takip edilenler listesine eklemiş olan müşterilerinizi siz de eklemelisiniz ki böylece kalıcı bir ilişkiyi pekiştiresiniz.

Aynı yaklaşımla, bir post'unda sizden bahseden ya da sizin bir gönderinizi paylaşan, reblog eden kullanıcıları takip etmeye başlarsanız büyük ihtimalle onlar da sizi takip edeceklerdir. 

Bu iki yöntem sayesinde takipçi kitlenizi ciddi anlamda büyütebilir; hedef kitlenize daha rahat ulaşarak işinize yarayacak mesajlarınızı onlara daha kolay ulaştırabilirsiniz.

sosyal_medya _yonetimi_siradisidigital_dijitalajans

 

Rakibinizi Tanıyın!

Sosyal medyayı kullanan rakiplerinizin hesaplarını da düzenli olarak kontrol edin; neler yaptıklarından haberdar olun. Rakiplerinizi takip etmek iyidir güzeldir.Sakın ha taklit etmeyin.Taklitler aslını yaşatır.Siz ölürsünüz.Rakipleriniz yaşar.

Aynı Dili Konuşun!

Sosyal medyanın, görsellerden, videolardan ve infografiklerden oluşan kendine özgü bir dili var. Kullanıcılar, bu dili çokça tercih ediyorlar.

Siz de kuru kuruya post'lar yayınlamaktansa bunlardan yararlanarak daha etkili mesajlar verebilirsiniz.

İçerik kraldır.Bu iş için en kral içerikleri üretecek dijital ajansla çalışın. 

Kampanyalarınızı, tekliflerinizi profesyonel destek alarak ilgi çekici araçları kullanarak duyurursanız eğlencenin çekiciliğinden faydalanarak daha çok kişiye daha etkili biçimde ulaşabilirsiniz.

Sistemi Bilin!

 Doğru sosyal medya yönetimi yapmanın kuşkusuz en önemli püf noktası ise verileri doğru analiz etmektir. Hesaplarınızdaki post'lardan sitenize gelen kullanıcı sayılarını, bunların müşteriye dönüşme oranlarını, satın alma alışkanlıklarını mevcut data'nızı doğru yorumlayarak anlamlandırmaya ve yarara dönüştürmeye çalışın.

Bütün hepsinden önemlisi olarak ise başarılı bir sosyal medya yönetimi için trendlerin kokusunu almalısınız. 

En yeni platformları hemen yakalayıp onlara uyum sağlamalı ve müşterinizin sizden beklediği dili yakalayarak içerik bombardımanına devam etmelisiniz. S

izden bekleneni, onlara vermelisiniz. Bir kere tiryakilik yaratan post'ların sahibi oldunuz artık; buradan geri dönüş yok!... Takip edilmeye başladınız, içerikleriniz paylaşılıyor ve virale yürüyorsunuz. 

Durmak gibi bir lüksünüz yok bundan sonra. Sosyal medyanın her noktasında var olmalısınız. Ve olacaksınız da... Hem de en önce; herkesten önce! Sosyal medyada trendleri siz belirliyorsunuz çünkü.

 En iyi tarafı ise rakipleriniz de eninde sonunda yeni platformlara katılmak zorunda olduklarındaysa siz, çoktan Üsküdar'ı geçmiş olacaksınız...

Ancak; işler bu noktada biraz profesyonel yardım almayı gerektirebilir. Zira sosyal medyadaki pek çok farklı hesabı doğru bir şekilde yönetmek, ciddi anlamda zaman ve emek gerektiren bir iş olduğundan sosyal medya yönetimi ile en faydalı ve dolayısıyla da kârlı sonuçlara ulaşabilmek için profesyonel sosyal medya yönetimi hizmeti almanız, firmanız için en “feasible” tercih olacaktır.

Sosyal medya yönetiminizi, işi en iyi bilenlere bırakın; siz de post'larla, içeriklerle uğraşmak zorunda kalmadan en iyi bildiğiniz işi yapın: Firmanızı daha da büyütün. Zira her geçen gün daha çok satış yapacak, daha çok kazanacak ve onlarca hesapla uğraşmaya zaman bulamayacaksınız. Hatta, başınızı bile kaşıyamayacaksınız. En iyi olmanın, çok kazanmanın olumsuz gibi görünen ama olumlu tarafı da bu işte... :)

Bizimle iletişime geçin.

En iyilerle çalışın,fark yaratın.

BİZE HEMEN ULAŞIN