Google Sıralamanızı Değiştirecek Taktikler

Google Sıralamanızı Değiştirecek Taktikler

Google’da ilk sırada çıkmak mı ? O zaman sizi şöyle alalım.

Google Sıralamanızı Değiştirecek Taktikler

Seo çalışması yapanların ve özellikle seo ajanslarının en çok karşılaştıkları sorular Google’da ilk sırada yer almak veya google da sesli arandığımızda ilk sırada çıkmak istiyoruz

Google sıralamalarında rakiplerin önüne geçmek isteyenlerin agresif SEO yani hacklink veya backlink gibi Google’ın istemediği yöntemlere başvurduğunu biliyoruz. Yazımızda google dostu içerik geliştirme ,organik büyüme ve organik sıralama değişiminden bahsedeceğiz.

Sıradışı Digital olarak seo çalışmalarımızda bizler Google’ı yakından takip eden ve tüm müşteri portföyünü Google’ın beklentilerine ve kurallarına göre daima güncel tutan bir dijital ajans olarak seo çalışması sırlarını sizlerle paylaşıyoruz. Bugün, Google sıralamanızı %100 oranında değiştirecek taktiklere yer vermeye karar verdik. Gerek sektördeki ajanslar gerekse de bireysel SEO uzmanı olarak görev yapan kişiler için bu rehber yazıyı oluşturmak ve başarımızın kaynağını tıpkı Amazon’un kurucusu gibi paylaşmak istedik. İşte, Google’da sıralamayı değiştirmeyi sağlayacak taktikler!

Herkes tarafından kolaylıkla uygulanabilir bu teknikler, her zaman gözünüzün önünde olan ancak önemsemediğiniz ya da fark etmediğiniz detaylardan oluşuyor. Ayağınıza bağ olan tüm bu detaylardan kurtulmak yerine iyileştirmeler ile kısa sürede %100 oranında başarıyı göreceğinizi iddia ederek taktiklere geçiyoruz.

KALİTESİZ SAYFALARDAN KURTULUN

Etkili SEO teknikleri arasında daima gösterilen bu yöntem ile organik trafikte büyük yükselmeleri göreceğinize emin olabilirsiniz.

  • Etiket
  • Ziyaretçi istatistiği düşük olan sayfalar
  • Ziyaretçinin az vakit geçirdiği sayfalar
  • Kategori
  • Tekrar sayfalar
  • Attachment
  • Kelime sayısı az olan içerikler
  • Düşük kaliteli içerikler
  • Arşiv sayfalarına daha yakından baktınız mı hiç? İşte, ipuçları buralarda gizli!

Google bir içeriği 1.sırada gösterdiğinde belirli bir kriter arar ve buna karar verir. Yüzlerce Google sıralama kriteri mevcut olsa da Google her zaman tek bir şeye “daha çok “ önem verecek o da kullanıcıya ne kadar faydalı bir içerik sunduğunuz yani “etkileşim kriteriniz.” En büyük SEO taktiği olarak gördüğümüz bu kriteri ne denli sağladığınızı sorgulayın, ancak bunu yaparken kendinize acımasız davranmanızı öneriyoruz. “Neyse, bundan bir şey olmaz “ dediğiniz her ayak bağları sizin kalitenizi düşürmekte zira.

Google’dan bir uyarıyı sizlere hatırlatmakta fayda görüyoruz.

GOOGLE: “Narrow it down as much as you can. Don’t create low quality and no value add pages. It’s just not worth it because one thing is that we don’t necessarily want to index those pages. We think that it’s a waste of resources. The other thing is that you just won’t get quality traffic. If you don’t get quality traffic then why are you burning resources on it?” ( Gary Illyes)

Bu uyarıda SEO uzmanları olarak bizlere Dead Weigy kavramından kurtulmamızı istiyor. Yani, kullanıcılara hiçbir fayda sağlamayan kalitesiz sayfaları web sitelerinizden kaldırın diyor. PEKİ, BU KALİTESİZ SAYFALAR NELER OLABİLİR?

Etiket Sayfaları

Seo ajanslarının veya seo uzmanlarının yaptığı en büyük hatalardan birisi etiket sayfaları konusu. Google’da ne kadar sonuç o kadar başarı mantığı tamamen hatalı bir mantık. Bu mantık Google nezdinde büyük yanlışlardan birisi. Sayfaya ziyaretçi almak değil ziyaretçiyi sayfada tutmanın önemini vurgulayan Google için dolayısı ile etiket sayfalarının hiçbir önemi yok. Etiket sayfasının site kalitesini düşürdüğünü böylelikle açıklamış olduk. Google’da üst sıralarda yer alabilecek kadar iyi içerikleriniz de bu etiket sayfaları sayesinde yükselme gösteremez. Bu nedenle, etiket sayfalarınızı derhal kaldırın! Peki, nasıl ?

Acil Uyarı: GOOGLE İNDEX SAYISI KONTROLÜ YAPIN!

Google arama motoruna site:siteismi.com yöntemi ile Google’da index sayılarınızı kontrol edin ve kalitesiz sayfaları aşağıdaki yönergelerle kolaylıkla belirleyin. Siteismi.com yerine web site domaininizi yazın ve Google’da aratın karşınıza çıkan sonucu bir yere not edin çünkü birazdan lazım olacak.

Sitenizde bulunan toplam yazı ve sayfa sayısı ziyaretçilerin girip okuduğu sayfalar. Ancak, Google’da karşınıza çıkan sonuçtan toplam yazı ve sayfa sayısını çıkarınca diğerleri ne diyeceksiniz eminiz. Bunlar; etiket, kategori ve attachment sayfaları. Ciddi anlamda istatistik değerli kötü olan ve iyileri dahi kötüye çeken gereksiz indexe girmiş sayfalar.

Google Analytics hesabınıza giriş yaparak Menü – Davranış- Genel Bakış sekmesine girin. Açıklan ekranın alttaki sağ kısmında yer alan TAM RAPORU GÖRÜNTÜLE butonuna tıklayın. Gösterilecek Satır Sayısı kısmını 5000 olarak belirleyin ve az gösterimden çok gösterime doğru yeniden sıralayın. Gereksiz tüm sayfaları göreceğinize emin olabilirsiniz.

Attachment Sayfaları

Wordpress kullananlar iyi bilirki attachmen sayfaları Wordpress’in özelliği. Sizin yazınıza bir resim eklemeniz halinde Wordpress resim içinde bir resim sayfası daha açıyor. Siz bunları Google indexlerine kapatmazsanız bu sayfaların hepsi indexleniyor. Buda gereksiz sayfa sayısı ve doğal olarak az ziyaret edilme oranı şeklinde size geri dönüyor.

Kategori Sayfaları

Yazılarınızda ziyaretçilerin geçirdikleri ortalama süreler, Google için çok önemli. 1.000’i bulan etiket ve kategori sayfalarınızda ziyaretçilerinizin kaldığı süre 0-30 saniye arası ise ortalama oturum süresinde ciddi bir sorun karşınıza çıkacaktır. Sitenizin ortalama geçirilen süresine dolaylı yoldan zarar veren bu sayfaların ise hiçbir faydası yok. Bu nedenle, bunları indexe kapatmayı es geçmeyin! Peki, nasıl?

Etiket, Kategori ve Attachmen sayfalarını Google’ın indexinden kaldırmak ile işe başlamanız gerekiyor. Yoast eklentisi size bu anlamda kolaylık sağlayacaktır.

Admin Paneli >> SEO >> Başlıklar & Metalar >> Kategoriler sekmesine tıkladıktan sonra hem kategoriler hem de etiketler için Meta Robots seçeneğini “ No İndex “ olarak değiştirin. Ortam dosyalarını noindex yapmayı ise unutmayın! Admin Paneli >> SEO >> Başlıklar & metalar >> Yazı tipleri >> Ortam yazısı no index seçin. Ortam linklerini bağlı olduğu sayfaya yönlenmesi içinse Admin Paneli ’ne girdikten sonra >> SEO >> Gelişmiş >> Kalıcı bağlantılar >> Ekli dosya adresleri için ebeveyn yazının adresine yönlendirme yap seçeneğini bularak “Yönlendirme” butonunu aktif ederek işlemi bitirin.

Kalitesiz Yazılar

Kalitesiz sayfaları kast ederken sadece etiket, attachment yâda kategori sayfalarını değil, yazı sayfalarını da bu sınıflandırmaya dâhil ediyoruz. Kalitesi düşük, 300 kelime altında, seo uyumsuz ve karmaşık bir dile sahip tüm sayfalarınızın ziyaretçi oranları da düşüktür. Bu sayfaları kaldırmak yerine iyileştirip çok daha iyi bir sıralamaya yükselmeniz çok kolay. Google içeriklerde güncellemelere önem veriyor ve dolayısıyla kaliteli başlıklarınız da ki kalitesiz içerikleri düzelterek yapacağınız iyileştirmelere ise daha çok puan veriyor.

Ziyaretçi sayısı son 30 günde 20’den düşük olan ve 10-20 saniyeden daha da düşük oturum olan tüm içeriklerinizi edite almanız gerekiyor. Sormanız gereken sorular ise şöyle olmalı;

  • Yazı kaç kelime?
  • Başka bir içerikle aynı mı?
  • Doğru kelime analizi ile mi yazılmış yâda kelimeler doğru konumlandırılmış mı?
  • Site içi SEO kuralları ne denli doğru?
  • Yazı okunabirliği puanı ne?
  • Gerçekten faydalı mı?

Eğer bu sorulara dürüst yanıt vermeyi başarabilirseniz sıralamanızı yükseltecek bu taktikler için aksiyon nasıl alınabileceğine geçebilirsiniz.

  • Okunma ve ziyaretçi sayısı oldukça düşük olan tüm yazıların doğru bir anahtar kelime analiziyle yapılmasına özen gösterin. SEO uyumlu yazacağınız bu içerikleri yazı ağları ile güçlendirin.
  • Okuyucuya kattığı değeri daha nasıl arttırabilirsiniz? İçerik kalitesini arttırmak için yöntemler yazımıza mutlaka bakın! ( site içi bağlantı ve başka bir konu önerisi için bu madde.)
  • Eğer ki bu yazıda hiçbir şey düzeltilmez diyorsanız da Google indexlemesinden bu yazıyı kaldırma talebinde bulunun ve sitenizden de silin. Ancak bu son seçenek olmalı.

SEARCH CONSOLE ANALİZ ARACINI KULLANIN

Google’ın webmaster ve seo uzmanları için devamlı güncellediği Search Console, Google sıralamanızı değiştirecek bilgileri size sunar.

Web sitenizin bağlı olduğu Gmail adresini bilmeniz gerekiyor. Search Console >> Arama Trafiği >> Search Analytics sayfasına girin ve Tıklamalar, Gösterimler, TO ve Konum seçeneklerini işaretleyin. Sayfalar kısmından hangi sayfanın istatistik bilgisini almak isterseniz onu tıklayın ve Sorgular kısmını seçin. Bu içeriğin Google’da hangi kelimelerden trafik aldığını, Google aratma kelimelerinde sıralandığı kolayca görebilir ve bu kelimeleri not ederek “içerik güncellemesi ve kalite artırımı” taktiğinde bunları kullanabilirsiniz.

Google’da ilk sıraya çıkmak için

Google sıralamanızı yükseltecek olan tüm bu teknikler haricinde bir dizi taktik bulunsa da en önemlisi ve en çok atlananları bunlar. Siz de sitelerinizde yada müşterilerinizde bu tarz noktalara dikkat ederek Google’da sıralamanız da büyük değişimler yaratabilirsiniz. Web sitelerinizi SEO konusunda değerlendirmeye almak ve hedeflediğiniz SEO sıralamalarını Sıradışı Digital’e emanet etmek isterseniz sizlere bir telefon kadar yakınız. 0850 304 33 34

2019 Seo Trendleri yazımıza da detaylı okuyabilirsiniz.

BİZE HEMEN ULAŞIN