2018 Dijital Pr Trendleri İle Markanızı Başarıya Taşıma Yollarını Keşfedin.

2018 Dijital Pr Trendleri İle Markanızı Başarıya Taşıma Yollarını Keşfedin. dijital pr,dijital pr trendleri,2018 dijital pr trendleri,dijital pr ile fark yaratın,sosyal medya yönetimi,sıradışı digital experience studio,

2018 Dijital Pr Trendleri İle Markanızı Başarıya Taşıma Yollarını Keşfedin. dijital pr,dijital pr trendleri,2018 dijital pr trendleri,dijital pr ile fark yaratın,sosyal medya yönetimi,sıradışı digital experience studio,

2018 Dijital Pr Trendleri İle Markanızı Başarıya Taşıma Yollarını Keşfedin. dijital pr,dijital pr trendleri,2018 dijital pr trendleri,dijital pr ile fark yaratın,sosyal medya yönetimi,sıradışı digital experience studio,

2018 Dijital Pr Trendleri İle Markanızı Başarıya Taşıma Yollarını Keşfedin. dijital pr,dijital pr trendleri,2018 dijital pr trendleri,dijital pr ile fark yaratın,sosyal medya yönetimi,sıradışı digital experience studio, 2018 Dijital Pr Trendleri İle Markanızı Başarıya Taşıma Yollarını Keşfedin. dijital pr,dijital pr trendleri,2018 dijital pr trendleri,dijital pr ile fark yaratın,sosyal medya yönetimi,sıradışı digital experience studio,

Dijital PR ile Markanızı Başarıya Taşıyın

İletişim kanallarının inanılmaz bir hızla değiştiği ve geliştiği günümüzde, dijital platformlar en yaygın kullanılan iletişim formları olarak dikkat çekiyor. Herkesin online yaşadığı teknoloji çağında hayatlarımızın bilgisayar veya telefon ekranları önünde geçmesi, iletişim modellerinin de farklılaşmasına neden oluyor. Yeni dünyanın dinamiklerine ayak uydurmanın oldukça önemli olduğu günümüzde özellikle sosyal medya ve dijital platformlar üzerinden etkili bir iletişim kurmak birey veya marka fark etmeksizin herkes için büyük önem taşıyor. Sosyal ve dijital mecralarda yer almak hem bireylerin hem de markaların, doğru ve etkili bir iletişim kurabilmesini sağlayabiliyor. Ancak etkili iletişim için öncelikle dijital dünyanın dinamiklerini iyi bilmek gerekiyor. Bunun için ise dijital pr(dijital halkla ilişkiler) konusunu öğrenmek, işletme ve markalar için dijital pr nedir nasıl uygulanır iyi bilmek gerekiyor. İşte yeni iletişim gerekliliği dijital pr ile ilgili bilmeniz gerekenler:

dijitalpr_siradisidigital_eskisehir_dijitalajans

Dijital PR (Dijital Halkla İlişkiler) Nedir ?

İngiltere Halkla İlişkiler Enstitüsü (IPR), halkla ilişkileri bir kuruluş ile hedef kitlesi arasındaki iyi niyet ve karşılıklı anlayışa dayalı ilişkileri sürdürmeye yönelik planlı iletişim çabaları olarak tanımlıyor. Bu anlamda halkla ilişkiler, itibar yönetimini sağlayan en etkili iletişim yöntemlerinden biri oluyor. Özellikle günümüzde hem kişisel hem de kurumsal markalar için itibar yönetimi ve imaj büyük önem taşıyor. Rekabetin hızla arttığı ve ürün çeşitliliğinin inanılmaz boyutlara ulaştığı gününümüzde iyi itibar yönetimi, rakiplere karşı rekabet avantajı kazandırıyor. Geniş kitlelere çok daha kolay ve hızlıca ulaşabilmeyi sağlayan dijital platformlar, artık pazarlamanın ayrılmaz bir parçası olarak görülüyor. Kişisel/kurumsal markalar için dijital kanallar üzerinden yapılan halkla ilişkiler ve itibar yönetimine ise dijital pr adı veriliyor. Dijital pr çalışması yapmak en önemli pazarlama yöntemlerinden biri oluyor.

İşletme ve Markalar İçin Dijital PR Nasıl Uygulanır?

İşletmeler ve markalar dijital dünyanın dinamiklerine uygun olarak öncelikle hedef kitlelerine uygun dijital platformları tercih ediyor. Hedef kitlelerinin bulunduğu dijital platformlarda yer almak hem daha çok görünürlülük hem de doğru mesajın ulaştırılabilmesini sağlıyor. İşletmeler için dijital pr doğru ve etkili bir şekilde yapıldığında daha fazla sayıda kullanıcıya ulaşılabiliyor. Geleneksel PR'ın dijital ortamlarda devamını sağlayan dijital pr, markaların online aramalarda tüketicinin karşısına çıkmasını sağlıyor, markaya ilgi yaratıyor, tüketici ile diyalog kurmayı ve dijital kriz yönetimini sağlıyor. Profesyonel Sosyal Medya Yönetimi ve Dijital Pr araçları ile bu hedefler başarıyla gerçekleştirilebiliyor. Başarılı bir SEO (Search Engine Optimization) çalışması ile markalar arama sonuçlarında ilk sıralarda yer alabiliyor. Markanın dijital pr stratejisine uygun seçilen Facebook,Instagram, Twitter, LinkedIn gibi sosyal medya platformları ile medyayı etkilemek, topluluk oluşturmak, hedef kitle ile etkileşim sağlamak, satışı arttırmak mümkün oluyor. Buna uygun olarak bu mecralarda kanalın yapısına uygun bir iletişim tarzı benimsenmesi gerekiyor. Instagram’da görsel ağırlıklı lifetsyle içerikler paylaşılırken Facebook’ta informatif içerikler paylaşılıyor. Dijital pr kapsamında yer alan blog iletişimi de önemli PR araçlarından biri olarak görülüyor. Online takip (monitoring) ile ise tüketicinin nabzı tutularak takipçileri memnun edecek başarılı stratejiler oluşturulabilirken olası kriz durumları ise önlenebiliyor.

dijitalpazarlama_dijitalpr_siradisidigital_profesyonel

2018’de Dijital PR Alanına Yönelik Gelişmeler Öngörüsü 

2018’de ön plana çıkan dijital pr trendleri arasında insanları etkileme gücüne ve yüksek takipçi sayısına sahip kişiler aracılığı ile yapılan “Influencer Marketing”, popülerliğini korumaya devam ediyor. “Influencer”ların dijital pr alanında markalara farklı şekillerde katkı sağlayabileceği görülüyor. Instagram, Snapchat, Twitter ve Facebook'un video uygulamalarına ağırlık vermesi ise video içeriklerin en popüler iletişim yolu haline gelebileceğini gösteriyor. Markaların, müşterileriyle her an her yerde bağlantı kurabilmesini ve problemlerine çözüm üretebilmelerini sağlayan chatbot’lar, 2018 yılında daha gelişmiş versiyonlarıyla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Makine kökenli chatbot’ların dijital pr, pazarlama, reklam alanlarında yepyeni kapılar açacağı düşünülüyor.

2009 Yılından bu yana Kurumsal veya bireysel markanız için fark yaratacak profesyonellerden oluşan dijital ajans Sıradışı Digital sayesinde sizde markanıza en uygun dijital pr stratejilerini uygulayarak yeni dünyanın dinamiklerini yakalayabilirsiniz.

Ayrıca blog sayfamızda 2018 Yılı Dijital Pazarlama Trendleri ve 2018 Yılı Web Tasarım Trendleri yazımızı da inceleyebilirsiniz.

BİZE HEMEN ULAŞIN