Dijital Ajans Ne İş Yapar?

Dijital Ajans Ne İş Yapar?

Dijital Ajans Ne İş Yapar?

Dijital Ajans Ne İş Yapar?

Dijital Ajans Ne İş Yapar? Dijital Ajans Ne İş Yapar?

Dijital ajans, online ve dijital mecralarda pazarlama ve reklam faaliyetlerini yürüten ajanstır. Web tasarımı, mobil uygulama geliştirme, sosyal medya yönetimi, sosyal medya reklamları, SEM (Arama Motoru Reklamları), SEO (Arama Motoru Optimizasyonu), içerik stratejisi oluşturma, e-mail marketing, marka yönetimi, pazarlama ve reklam stratejisi planlama ve tüm bu pazarlama faaliyetlerinin bütçe yönetimi ile performans analizi ve raporlama gibi pek çok iş kolunu yürütür.

Dijital ajanslar, markalar için bir pazarlama sistemi kurarken öncelikle firma yapısını ve firmanın hedef kitlesini araştırır. Hedef kitlenin çevrimiçi kullanıcı alışkanlıklarını, hangi mecralarda vakit geçirdiklerini ve hangi zaman dilimlerinde aktif olarak bu mecraları kullandıklarını analiz ederek, pazarlama stratejilerini bu yönde optimize eder.

İyi bir dijital ajans, marka için geliştirdiği stratejileri uygularken, markanın sağladığı bütçeyi verimli bir şekilde kullanmayı hedefler. Dijital mecralarda yayınlanan reklamların dönüşüm oranlarını, belirli periyotlarda markaya raporlar. Dönüşümler ile amaçlanan ise firmanın satışlarının artırılması, marka bilinirliği veya web site trafiğinin artırılması gibi farklı hedefler olabilmektedir.

Dijital Ajans Ne Hizmetler Verir?

Dijital ajansların faaliyet gösterdiği farklı iş kollarından söz ettik. Bu iş kollarının, işletme hedefleriniz ile ilişkisini değerlendirebilmeniz için kısaca özetleyelim.

Web Tasarım

Web sitesi, bir markanın online vitrinidir. Dijital dünyada yer almak ve kullanıcı etkileşimini geliştirmek isteyen firmalar için marka kimliğine uygun, profesyonel, içerik açısından zengin ve kullanıcı dostu bir web sitesi son derece önemlidir. Gerek özel yazılım ile geliştirilmiş bir web sitesi gerek WordPress gibi mecralarda oluşturulan bir web sitesi olsun, titizlikle çalışılmış ve arama motorlarının tanıdığı özgün bir web sitesine sahip olmak, markanızın dijital dünyadaki varlığının en temel yapı taşıdır.

SEM (Search Engine Marketing)

Arama motoru pazarlaması olarak bilinen SEM, daha çok Google reklamları olarak bilinen pazarlama çalışmalarıdır. Doğru planlama ve bütçenin doğru bir şekilde yönetilmesi hem maliyet hem de zaman kaybı oluşmaması adına önemlidir. İşletmeniz için arama motorlarında reklam vermek istiyorsanız, kesinlikle profesyonel destek almanızı öneririz. Doğru hedef kitle analizi ve doğru bir strateji ile oluşturulan reklam kampanyaları ile pazarlama çalışmalarınızdan başarılı bir şekilde geri dönüş sağlayabilirsiniz.

SEO (Search Engine Optimization)

Arama motoru optimizasyonu olarak bilinen SEO, gün geçtikçe daha da önem kazanıyor. Arama motorlarında üst sıralarda yer almak için sadece ücretli reklam kampanyaları oluşturmak yeterli olmayabilir. Ürün ve hizmetlerinizi web sitenizde nasıl tanıttığınız da oldukça önemlidir. Arama motorlarında görünür olmak için ücretli reklamların yanı sıra SEO çalışmaları ile organik bir şekilde üst sıralarda görünür olmak mümkün. Ancak SEO çalışmaları, ciddi bir emek gerektirir. Tüm SEO çalışmaları yapıldıktan sonra web siteniz arama motorlarında hala üst sıralarda görünmeyebilir. Özellikle rekabeti yüksek bir sektörde iseniz, SEO çalışmalarınızdan verim almak için bir süre beklemelisiniz. Profesyonel bir destek aldığınız takdirde çalışmalarınızın meyvesini er ya da geç toplayacaksınız.

Sosyal Medya Yönetimi

Dijital pazarlama dünyasında her şey arama motorları ile sınırlı değil. Günümüzde Youtube, Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn gibi mecralar da hedef kitleniz ile yoğun olarak etkileşim kurabileceğiniz kanallar arasında yer alıyor. Bu platformlarda da planlı ve doğru bir strateji ile düzenli olarak paylaşım yapmak, hedef kitlenize istenilen mesajı doğru şekilde iletmelisiniz. Ürün ve hizmetlerinizi en iyi şekilde tanıtarak markanızı en iyi şekilde ifade edebilmeniz için sosyal medya iletişim ve reklam çalışmaları da profesyonel bir yardım ile özenle gerçekleştirilmeli.

BİZE HEMEN ULAŞIN