2018 Yılı Sosyal  Medyada Trend Olacak 10 Şey

2018 Yılı Sosyal Medyada Trend Olacak 10 Şey 2018 trendler,sosyal medya trendleri,sosyal medya yönetimi,eskişehir sosyal medya yönetimi,ankara sosyal medya yönetimi,dijital ajans,

2018 Yılı Sosyal Medyada Trend Olacak 10 Şey 2018 trendler,sosyal medya trendleri,sosyal medya yönetimi,eskişehir sosyal medya yönetimi,ankara sosyal medya yönetimi,dijital ajans,

2018 Yılı Sosyal Medyada Trend Olacak 10 Şey 2018 trendler,sosyal medya trendleri,sosyal medya yönetimi,eskişehir sosyal medya yönetimi,ankara sosyal medya yönetimi,dijital ajans,

2018 Yılı Sosyal Medyada Trend Olacak 10 Şey 2018 trendler,sosyal medya trendleri,sosyal medya yönetimi,eskişehir sosyal medya yönetimi,ankara sosyal medya yönetimi,dijital ajans, 2018 Yılı Sosyal Medyada Trend Olacak 10 Şey 2018 trendler,sosyal medya trendleri,sosyal medya yönetimi,eskişehir sosyal medya yönetimi,ankara sosyal medya yönetimi,dijital ajans,
Sosyal medya hayatımızda her geçen yıl daha büyük bir yer kaplıyor. Önemi gün geçtikçe artan bu ortam, 2018 yılında da çeşitli değişikliklere uğrayacak. Özellikle pazarlama için sık tercih edilen sosyal medyanın, 2018 yılında büyük değer kazanarak, markaların statejilerine yön vermesi bekleniyor. İşte 2018 Sosyal Medya Trendleri…

1. Arttırılmış Gerçeklik Yükseliyor.

Apple 10.yılına özel telefonu iPhone X’i duyurduğunda, arttırılmış gerçeklik özelliğini ön plana çıkaran bir sunum yapmıştı. Arttırılmış gerçeklik henüz yeni bir teknoloji olsa da, 2018 yılında sosyal medya üzerinde etki göstermesi bekleniyor. Arttırılmış gerçekliğin Instagram filtrelerinde kullanılması, sosyal medyada yepyeni bir çağ başlatacak gibi duruyor.

2) Instagram Hikayeleri Yenilenecek Özellikleri İle Daha da Sık Kullanılacak.

Instagram hikayeleri yalnızca bir yaşında olmasına rağmen, Her ay 200 milyondan fazla kişi Instagram’a hikaye atıyor.

Üstelik bu sayı Snapchat’i kullananlardan 50 milyon fazla! Bu veriler analiz edilirse, Instagram kullanıcılarının yarısının 2018 yılı sonuna kadar ‘Story’ özelliğini kullanması muhtemel.

siradisi_digital_eskisehir_dijital_ajans

3. Influencerlara Daha Fazla Yatırım

Sosyal medyada etkin olan şirketlerin yüzde 90lık bir kısmından fazlası, influencer pazarlamanın başarılı olduğunu söylüyor. North Face, Hubspot ve Rolex gibi büyük şirketler, yeni müşteriler bulmak ve kendi müşterileri ile etkileşimi arttırmak için, influencer pazarlamasını oldukça sık kullanıyor.

Bu yılki sonuçların çok büyük kısmı olumlu olunca, 2018 yılında influencer pazarlamasının büyük artış göstermesi bekleniyor. Influencer Pazarlama ile ilgili daha detaylı bilgi için şuradaki yazımıza göz atabilirsiniz.

eskisehir_dijital_reklam_ajansı

4) Z Nesli Odak Noktası Haline Gelecek

Çok uluslu yatırım bankası Goldman Sachs tarafından yürütülen yakın tarihli bir araştırmada, Z Neslinin reklama en açık nesil olduğu sonucuna varılmış. Şu an itibari ile Z Nesli’nin en büyük yaş sınırı 22. İş hayatına girmeye başlıyorlar ve kısa bir zaman içinde satın alma güçleri de artacak. Yani 2018 Sosyal Medya Pazarlaması, Z Nesline odaklanarak stratejilerini ona göre geliştirecek.

Z Nesli tarafından sık kullanılan uygulamalar olan Snapchat ve Instagram’ın da büyük yatırım alacağı söyleniyor.

5. Mesajlaşma Platformlarına Markalar Da Katılıyor

Dünya çapında 2,5 milyardan fazla insanın kullandığı mesajlaşma platformları, kürersel olarak kullanıldığından dolayı, markaların ilgisini çekerek müşteri ile bağlantı kurma aracı olarak kullanılıyor. 2018’de bu yöntem yapay zeka ile birleşiyor ve chatbotlar ile zaman ve para bakımından kar edilmesi sağlanıyor. Bu yıl; Messenger, WhatsApp ve Kik gibi platformlarda kişisel alışveriş deneyimleri sunulmaya başlanacak.

6. Canlı Yayınlar Genişliyor

Büyük ve küçük markalar, takipçilerinin ilgisini çekmek için canlı yayınları oldukça sık kullanıyor.

GORUCK adlı sırt çantası firması, ürünlerinin dayanıklılığını test eden 48 saatlik bir canlı yayın yapmıştı. Facebook üzerinden yapılan bu yayın, takipçilerinin oldukça dikkatini çekmiş ve fazlasıyla izlenmişti. 2018 yılında canlı yayın özelliğinin daha çok markanın dikkatini çekmesi ve daha çok kullanılması bekleniyor.

7. Twitter Güç Kaybediyor

2017 yılında önemli ölçüde başarı yakalayamayan Twittter’ın, 2018’de de güçlenmesi beklenmiyor. NFL oyunları akışında erişimini kaybeden şirketin, LinkedIn, Facebook ve Instagram’dan daha az kullanıcısı bulunuyor.

8. Dijital Buluşmalar Popülerleşiyor

Her gün bir milyondan fazla insan tarafından kullanılan Houseparty isimli uygulama, çoklu bir grubu tek ekranda toplayan bir video mekan platformu. Özellikle Z Nesli tarafından kullanılan Houseparty, arkadaşlar ile dijital olarak buluşmaya olanak sağlıyor. Geçtiğimiz günlerde de Instagram canlı yayınlarına arkadaş alma özelliği getirmişti. Bu tür çoklu video platformlarının 2018 yılında etkisini büyük ölçüde göstermesi bekleniyor.

9. Facebook Spaces’de Büyük Gelişmeler

Facebook arkadaşlarınız ile VR kullanarak bağlanmanızı sağlayan Spaces isimli bir proje geliştiriyor. Oculus isimli sanal gerçeklik ve yazılım şirketleri ile ortak olarak gerçekleştirdikleri Spaces’in 2018 yılı sosyal medya trendleri arasına girecek olması, pek de sürpriz olmayan bir gelişme.

10. Çok Daha Fazla Video

Sosyal medya içerikleri arasında en üst sıraya yerleşen video içeriğin, 2018 yılında etkisinin çok büyük olması bekleniyor. En ilgi çekici içerik olarak görülen ve fotoğraf gibi durağan içeriklerden daha çok etkileşim alan videoları, 2018 yılında sosyal medyada daha sık göreceğiz.

 

 

BİZE HEMEN ULAŞIN