Sağlık Sektöründe Dijital Dönüşüm Ama Nasıl?

Sağlık Sektöründe Dijital Dönüşüm Ama Nasıl? ankara dijital ajans,saglik pazarlamasi,saglik sektoru dijital pazarlama,siradisi digital,siradisi digital experience studio,web site tasarim ankara,

Sağlık Sektöründe Dijital Dönüşüm Ama Nasıl? ankara dijital ajans,saglik pazarlamasi,saglik sektoru dijital pazarlama,siradisi digital,siradisi digital experience studio,web site tasarim ankara,

Sağlık Sektöründe Dijital Dönüşüm Ama Nasıl? ankara dijital ajans,saglik pazarlamasi,saglik sektoru dijital pazarlama,siradisi digital,siradisi digital experience studio,web site tasarim ankara,

Sağlık Sektöründe Dijital Dönüşüm Ama Nasıl? ankara dijital ajans,saglik pazarlamasi,saglik sektoru dijital pazarlama,siradisi digital,siradisi digital experience studio,web site tasarim ankara, Sağlık Sektöründe Dijital Dönüşüm Ama Nasıl? ankara dijital ajans,saglik pazarlamasi,saglik sektoru dijital pazarlama,siradisi digital,siradisi digital experience studio,web site tasarim ankara,

Sağlık sektörü dinamikleri ile sürekli olarak gelişimin olduğu ve inovatif uygulamaların tıbbi yeniliklerin teknoloji ile birlikte hızla yayıldığı bir alanı oluşturmaktadır.

Yeni bir tedavi yöntemi, yeni bir uzmanlık alanı, yeni sağlık tesisleri gibi etkenler, sağlık sektörünün gelişimini ve değişimini doğrudan etkiler.

Diğer endüstrilerin aksine, sağlık sektörü çok geniş bir kitleye hizmet vermektedir. Ve günümüz insanları internet üzerinden kendileri ile ilgili teşhisi detaylı incelemekte, indirdikleri her uygulamaya, ziyaret ettikleri her web sitesine büyük ilgi göstermektedirler. Yakın zamanda ortaya çıkan istatistikler de, hastaların doktor ve klinik seçimlerinde web sitelerinin öneminin arttığını göstermektedirler.

Bu nedenle, sağlık sektöründeyseniz, kuruluşunuzu dijital dünyada ayakta tutmak çok önemlidir. Bu yazıda sağlık kuruluşlarının, sağlam dijital stratejilerini nasıl oluşturabilecekleri hakkında birkaç öneri bulabilirsiniz.

1. Kullanımı Kolay Bir Web Sitesi

Web siteniz, bir nevi hoşgeldiniz anlamı taşıyan bir unsur olarak hizmet vermektedir. Web siteniz üzerinden kurumunuzu, ekibinizi ve hizmetlerinizi tanıtabilirsiniz. Bu tanıtımı en iyi şekilde yapabilmek için de, bilgileri kullanıcıya kolay şekilde iletebilen, gezinmesi kolay mümkün olduğunca sade anlatımlı içeriklerle desteklenmiş kullanıcı deneyimini ortaya çıkaran bir web sitesine ihtiyacınız olacaktır.

Olası müşterileriniz web sitenize girdiklerinde, kendileri ya da bir başkası için cevaplar ararlar ve bu cevapları hızlı bir şekilde bulmak isterler. Bunun için web sitenizin, hastalar için kolay kullanımlı olduğundan emin olun.

2. Bilgilendirici Bir Blog Bölümü

siradisi digital ankara web site tasarim

Web sitenizi destekleyen büyük bir unsur, güçlü bir blog bölümüdür. Google üzerinden, her gün 35 milyondan fazla tıbbi arama yapılıyor. İçeriği zengin, hastanın cevaba ulaşmasını sağlayan blog yazıları, potansiyel müşterileri doğrudan size çekecektir. Bunun için blog bölümünüze üst düzey bir önem göstermelisiniz. Güncel ve uzmanlar tarafından yazılmış özgün blog yazıları, sizi bir adım öne taşıyacaktır.

İnsanların, karşı karşıya oldukları bir tedaviyi, durumu ya da ameliyatı;  onu deneyimleyen hastaların ağzından duymayı istediklerini aklınızdan çıkartmayın.

Blogunuzu bunu gerçekleştirecek bir forum kısmı ya da hastaların ağzından oluşturulmuş yazılar eklerseniz okuyucu sayınız doğrudan artacaktır.

3. E-Posta Bülteni

Hastaların bilgi aramak için web sitenizi ziyaret ettiği doğru olsa da, onları bu bilgiye çekmek de mantıklı bir yoldur. E-Posta Bültenlerini kullanarak; aylık, haftalık ya da günlük olarak abonelerinizi güncel gelişmeler hakkında haberdar edebilirsiniz.

Eğer abonelerinizi ilgi alanlarına göre kategorilendirme yaparsanız , onları gereksiz bilgi ile rahatsız etmez ve daha kaliteli bir hizmet sunmuş olursunuz. Bunun için e-posta bülteninize abone olan kişiye, bir anket yolu ile ilgi alanlarını sorabilir ve yalnızca bu alandaki gelişmeleri onlar ile paylaşabilirsiniz.

4. Eğitici ve İlham Verici Video Klipler

Dijital ortamdaki kullanıcılarının giderek daha fazla görsel içeriğe önem verdiğini aklınızdan çıkartmayın. Wordstream’in araştırmasına göre, çevrimiçi olan kişilerin üçte biri, zamanlarını video izleyerek geçiriyor.

Doktorların bilgilendirmeye yönelik röportaj ve özenle hazırlanan kısa izleyiciyi sıkmayan animasyon videoları ile iyi bir izleyici kitlesi oluşturarak kullanıcıların web sitenizi ziyaret etmesini sağlayabilirsiniz.

5. Güçlü SEO Desteği

Diyelim ki kaliteli blog yazıları ve bolca görsel içerikten oluşan, kullanımı kolay, oldukça şık bir web siteniz var. Fakat bu web sitesine ziyaretçi çekemiyorsanız tüm bunların ne anlamı kalır? Arama motoru optimizasyonu olarak tanımlanan SEO ile birlikte, kullanıcıların arama yaptıklarında sizi bulmalarını sağlayabilirsiniz.

Yazılarınızdaki anahtar kelimeler, kullandığınız görsellerin ve diğer içeriklerin özgünlüğü gibi etkenler SEO’yu doğrudan etkiler. Bunun için orjinal ve kaliteli içerikler oluşturmaya özen göstermeniz gerekir.

6. Sağlam Bir Sosyal Medya Stratejisi

siradisi digital ankara web site tasarim

Sağlık kuruluşunuz sosyal medyada etkin değilse, kitleniz ile bağlantı kurmanız çok güç olacaktır. Sosyal medyanın doğru kullanım ile mükemmel bir iletişim aracı olduğunu unutmayın.

Sosyal medya üzerinden reklamlar vererek, güncel olarak içerik paylaşımı yaparak, kullanıcıların sorularını cevaplayarak mükemmel bir strateji oluşturulabilir ve kuruluşunuzu dijital dünyada ayakta tutabilirsiniz.

Sağlık sektöründe profesyonel sosyal medya yönetimi için destek alarak ilerlemenizi tavsiye ederiz.Hastalarınız nasıl tıbbi destek almadan iyileşmiyorsa sizin de aynı şekilde sosyal medya yönetimi ve dijital dönüşüm ile ilgili profesyonel desteğe ihtiyacınız

Hepsini Bir Araya Getirme Zamanı

Güçlü bir dijital pazarlama stratejisi, yazıda bahsedilen tüm bileşenlerin senkronize şekilde çalışması ile oluşacaktır. Bunun için büyük bir çaba göstermeniz ve dijital dünyayı yakından takip etmeniz gerekmektedir. Bu kuralları aklınızdan çıkartmadığınız sürece, sağlık kuruluşunuzun dijital dünyada belirgin olması hiç de güç değildir.

Sağlık sektöründe fark yaratmak istiyorsanız, dijital dönüşüm ve profesyonel içerik geliştirme gibi  tüm unsurların kusursuz işlemesi için bizimle iletişime geçin.

BİZE HEMEN ULAŞIN