2018 Web Tasarım ve Mobil Tasarım Trendleri

2018 Web Tasarım ve Mobil Tasarım Trendleri web tasarım firması,2018 yılı web tasarım trendleri,dijital ajans,mobil site tasarımı,dijital gelişim,eskişehir web tasarım,ankara web tasarım,

2018 Web Tasarım ve Mobil Tasarım Trendleri web tasarım firması,2018 yılı web tasarım trendleri,dijital ajans,mobil site tasarımı,dijital gelişim,eskişehir web tasarım,ankara web tasarım,

2018 Web Tasarım ve Mobil Tasarım Trendleri web tasarım firması,2018 yılı web tasarım trendleri,dijital ajans,mobil site tasarımı,dijital gelişim,eskişehir web tasarım,ankara web tasarım,

2018 Web Tasarım ve Mobil Tasarım Trendleri web tasarım firması,2018 yılı web tasarım trendleri,dijital ajans,mobil site tasarımı,dijital gelişim,eskişehir web tasarım,ankara web tasarım, 2018 Web Tasarım ve Mobil Tasarım Trendleri web tasarım firması,2018 yılı web tasarım trendleri,dijital ajans,mobil site tasarımı,dijital gelişim,eskişehir web tasarım,ankara web tasarım,

2018 yılı web tasarım ve mobil site tasarım trendleri

Dial – Up bağlantının vücuda adrenalin pompalayan o eşsiz sesinin hüküm sürdüğü, değil akıllı cihazların, internet bağlantısının ve bilgisayarların bile mahallede sadece birkaç kişide olduğu mazimizde internet siteleri de oldukça azdı. Bilgisayar dergilerinin altın rehber misali web sitelerinin adreslerini vererek içeriklerini tanıttığı, her isteyenin web sayfasına sahip olamadığı o günler şimdi çok uzakta. Artık yalnız kurumsal firmalar değil kişiler de kendilerini ifade etmek için web sitelerini kullanıyor. İnternet dünyasındaki sanal ikametgahlarımızın trendleri ise her sene değişiyor. 2018 yılının web tasarım trendleri arasında biçim ve içerik açısından bir önceki seneye göre birçok fark bulunuyor. Sıradışı Digital Experience Studio ise 2018 yılı web tasarım trendlerini yine yakından takip ediyor.

ankarawebtasarim_siradisidigital_webtasarimtrendleri

*Performans! İşlevsellik! Basitlik!

2018 yılında web sitelerinde en öne çıkan nokta kuşkusuz performans olacak. Bu sene kullanıcıların hızlı performansa sahip, gereksiz tasarım detaylarından uzak işlevsel, basit sitelere yönelmeleri bekleniyor.

eskisehirwebtasarim_siradisidigital_2018webtasarımtrendleri

*GIF vs Sinemagraflar

Artık görseller bile yerini hareketli ve aktif görüntülere bırakıyor. Bu nedenle GIF sevgisi gibi yükselen bir diğer trend de sinemagraf adı verilen görüntüler oluyor. Sinemagraflarda sabit fotoğrafların sadece bir alanı ya da detayı hareketlendirilerek ekrana geliyor. Sinemagraflar özellikle bir ürünü ya da işlevini tanıtmak için kullanılıyor.

giphy-6

*Daha Görünür ve Büyük Tipografi

Web tasarım trendleri söz konusu olduğunda görsellere rakip olan bir diğer nokta ise tipografi. Tasarımlar basit ve minimalist olsa da bu sene büyük ve cesur tipografi örneklerinin öne çıkacağı tahmin ediliyor. Hatta eğlenceli ve enerjik tipografiler görselleri bile gölgede bırakabilir.

 

*Tam Ekran Form Alanları!

2018 yılında, özellikle başvuru ve girişlerin sıkça yapıldığı şirketlerin web sitelerinde, form alanları ön plana çıkıyor. Tam sayfayı kaplayan ve herhangi bir kafa karışıklığına sebep vermeyen form alanları ile kullanıcılarla doğrudan ve hızlı iletişim kurulması sağlanıyor.

mobilsitetasarimi_siradisidigital_eskisehirdijital

*Mobil Menülerden Web Sitelere!

Mobil cihazlar için tasarlanan web sitesi özelliklerinden biri de üç çizgi halinde gözümüze çarpan hamburger buton olarak adlandırılan , amblem ve logonun hemen yanında yer alan açılabilir menüler. Bu menüler artık sadece mobil siteler için değil web siteleri için de tercih ediliyor. Tasarım, kullanıcıların sayfaları ziyaret ederken dikkatinin dağılmasına engel olarak daha konsantre bir gezi yapmasını sağlıyor.

 

*Yüksek Kalitede Fotoğraflar

Sinemagraflar ve tipografi her ne kadar ön plana çıksa da fotoğraflar yine trendler arasında! Hemen her mobil cihazın iyi kalitede fotoğraf çekmesiyle kullanıcıların gözü de daha kaliteli fotoğraflar arıyor. Bu nedenle web trafiğini artıran etkenler arasında yüksek kaliteli fotoğraflar ön sıralara çıkıyor.

Profesyonel  web sitesine mi ihtiyacınız var ?

Kullanıcı deneyimini ön planda tutarak hazırladığımız özgün web sitesi tasarımı ve kodlamalarıyla dijital gelişiminizi başlatalım.

Dijital dünyada ki performansınızı arttıralım.Markanızı internetin eşsiz gücünden faydalanarak büyütelim.

Sizinle tanışmak için sabırsızlanıyoruz.Bizimle iletişime geçin.

 

BİZE HEMEN ULAŞIN