2019 Logo Tasarım Trendleri

2019 Logo Tasarım Trendleri logo tasarim trendleri,siradisi digital,ankara reklam ajansi,ankara dijital ajans,responsive logo nedir,2019 logo tasarim trendleri,

2019 Logo Tasarım Trendleri logo tasarim trendleri,siradisi digital,ankara reklam ajansi,ankara dijital ajans,responsive logo nedir,2019 logo tasarim trendleri,

2019 Logo Tasarım Trendleri logo tasarim trendleri,siradisi digital,ankara reklam ajansi,ankara dijital ajans,responsive logo nedir,2019 logo tasarim trendleri,

2019 Logo Tasarım Trendleri logo tasarim trendleri,siradisi digital,ankara reklam ajansi,ankara dijital ajans,responsive logo nedir,2019 logo tasarim trendleri, 2019 Logo Tasarım Trendleri logo tasarim trendleri,siradisi digital,ankara reklam ajansi,ankara dijital ajans,responsive logo nedir,2019 logo tasarim trendleri,

Logoların, markalar için müşterilerin gözünde çok büyük bir önemi vardır. Markaların dijital dünyada hayatta kalabilmeleri için, logolarının güncel olması gerekmektedir. Sürekli değişime uğrayan tasarım dünyası, logoları da büyük ölçüde etkilemektedir. Bu yazıda, 2019 yılında trend olması beklenen bazı logo özelliklerini bulabilir, tasarımınızı bu yönde şekillendirmek isteyebilirsiniz.

 

Esnek ve Uyumlu; Responsive Logolar

‘Responsive Logo’ olarak bilinen bu tür logolar, başka formlar aldığında bile tek bir bütünün parçası gibi durabilme özelliğine sahipler. Bu sebeple istenilen formda, istenilen şekilde kullanılabiliyorlar. Esnek bir logoya sahip olmanın, çok sayıda avantajı bulunuyor. Kullanılacak yerde logonun hangi hali gerekiyorsa, o şekilde kullanılıyor ve tasarıma ayak uydurması sağlanıyor.

Logonun esnek olması, aynı zamanda uzun ömürlü olmasını da sağlar. Her daim değişen tasarım trendlerine ayak uydurmak için, bu türde bir logoyu tercih edebilirsiniz. Responsive logolar, trendlere uyum sağlamak için değişime uğrarken, orijinalinden başkalaşmayacak, stillerini aynı tutacaklardır.

Farklı Renk Düzlemlerinde Sıradışı Şekiller

Parlak renklerin 2019 yılında yalnızca logolarda değil, web tasarımında da trend olması bekleniyor. Birçok tahmin, parlak renklerin önümüzdeki birkaç sene popüler kalması yönünde. Bu parlak renkler ile oluşturulmuş sıradışı renk paletlerinin, ilginç şekiller ile birleştirilmesiyle çıkan müthiş sonucu, 2019 Logo Tasarım Trendleri’ nde görüyoruz.

Parlak renklerin dikkat çekiciliği ve akılda kalıcılığı, firmalara avantaj sağlayan konulardan birisidir. Özellikle birçok logonun bir arada olduğu tasarımlarda, parlak renklere sahip bu tür logolar diğerlerinden bir adım öne çıkarak göze çarparlar.

 

Basit Geometrik Şekiller

Minimalizm, 2019 Logo Tasarım Trendleri’ nde etkisini hiç olmadığı kadar çok gösteriyor. Artık hemen hemen her firma, sadeleşme ve fikirlerini daha net ve dolambaçsız şekilde iletme yoluna giriyor. Çok sade, basit geometrik şekiller kullanılarak oluşturulan logoların, önceki yıllarda olduğu gibi 2019 yılında da trend olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bu tür logoların sağladığı avantajlardan en önemlisi, çok kolay şekilde başka formlar alabilmeleri. Büyük işi alıcının hayal gücüne bırakarak, limitsiz olasılıkların oluşmasına olanak sağlıyor bu tür logolar.

 

Klasizmin Dönüşümü

2019 Logo Tasarım Trendleri’ nde gördüğümüz, diğerlerinden biraz farklı sayılabilecek bir madde, klasizmin dönüşümü. Bu yeni trend, klasik illüstrasyonların, daha modern formlarla bütünleştirilmesiyle oluşuyor. Kimi tasarımcılar için bu tür logolar biraz absürt gözükse de, marka bilinirliğini güçlendirdikleri bir gerçek.

Bunun yanı sıra klasizmi kullanmak, markaya bir elitistlik ve kalite de katar. Dikkat çekici illüstrasyonlar ile oluşturulmuş, hem klasizm hem de modernizm akımlarından ilham alan logolar, markanızı üst seviyelere çıkartacak ve itibarını arttıracaktır.

 

Sadeleştirilmiş Formlar

Minimalizmin etkisinin 2019’da ne denli büyük olduğunu zaten söylemiştik. Bunu, logoların değişirek daha hatırlanabilir, daha çarpıcı ve daha sadece formlar aldığını gördüğümüzde de tekrar hatırlıyoruz. 2019 yılında daha çok markanın, logolarını bu şekilde dönüştürerek, minimalizme ayak uydurması bekleniyor.

Minimalizm, logolar üzerinde çok büyük avantajlara sahip etkiler bırakır. Minimalist bir logo, daha sade olduğundan dolayı hatırlanabilirdir. Göz yormayan minimalist logolar, markanın kişiliğini çok net bir şekilde ifade ederler.

 

Negatif Alan Kullanımı

Negatif alanın kullanılması ile oluşturulan logolar, her zaman dikkat çekici ve yaratıcı gözükmüştür. 2019 yılında da bu tür logoların sıkça kullanılması bekleniyor. Mesajların logo içerisine yedirilerek, hoş bir şekilde aktarılmasına olanak sağlayan negatif alan kullanımı, minimalist yaklaşımlarla desteklenirse, ortaya 2019 Logo Tasarım Trendleri’ne de uygun işler çıkacağı kesin.

 

Harflerden Oluşan Yapılar

Tipografi, logo tasarımının her zaman en önemli parçalarından birisi olmuştur. Minimalizmin tipografi ile kombinlenmesi, ortaya müthiş sonuçlar çıkarır. Son derece şık gözüken ve yaratıcı olan bu tür logoların, 2019 yılında sıkça gözükeceği düşünülüyor.

Kaynak

Logolar, bir firma için olmazsa olmazlar listesindeki az sayıdaki maddeden biridir. İyi bir logo tasarımıyla, firmanın müşteriye vermek istediği mesaj daha açık ve net şekilde aktarılır. Siz de firmanızı profesyonel bir logo tasarımı ile geliştirmek markanızın kurumsal kimliğini oluşturmak  istiyorsanız, şöyle buyurun.

BİZE HEMEN ULAŞIN