2022 Yılı E-Ticaret Trendleri

2022 Yılı E-Ticaret Trendleri

2022 Yılı E-Ticaret Trendleri

2022 Yılı E-Ticaret Trendleri

2022 Yılı E-Ticaret Trendleri 2022 Yılı E-Ticaret Trendleri

E-ticaret sitelerinin aktif olarak kullanılmasıyla beraber yenilikçi yaklaşımlar da artıyor. Söz konusu ticaret sitelerinin aktif bir şekilde ve sürdürülebilir olarak kullanılabilmesi için çok sayıda trend yer alıyor. Bu trendleri kullanarak kendi e-ticaret sitenizi aktifleştirebilir ve site içerisindeki sirkülasyonu artırabilirsiniz. Aynı zamanda bu kategorideki sitelerin aktif bir şekilde ziyaret ediliyor olması ve tıklanma yüzdesi, sitenin bulunabilirliğini artırıyor. Bu sayede öne çıkan siteler daha aktif bir şekilde faaliyet gösteriyor. E-ticaret sitelerinde yer alan ürün ve hizmetlerin görünürlüğünün artması, site içerisindeki hizmet çeşitliliğini de artırıyor. Bu sayede site içerisindeki aktif ziyaretçi sayısı artıyor. Kişiselleştirilmiş sitelerin aktif bir şekilde görünebilmesi için günlük olarak belli bir sayıda ziyaretçiye ulaşması gerekiyor. Bu ve benzeri e-ticaret trendleri ve önerilerini kullanarak sitenizi öne çıkarabilirsiniz.

E-ticarette Dropshipping Uygulaması

E-ticaret sitesi için hızlı bir yükselişe geçen dropshipping uygulaması, ürünler için stok adeti girme zorunluluğu sağlamıyor. Dolayısıyla ürünlerin beden ve renk çeşitlerine bakılmaksızın ürün eklemesi yapabilirsiniz. Özellikle e-ticaret siteleri için satın alınan ürünün istatistik değerleri net bir şekilde algılanmış oluyor. Aynı zamanda dropshipping uygulaması sayesinde tedarikçiler ile ürün alım ve satım uygulamalarını eş zamanlı bir şekilde yürütebilirsiniz. Söz konusu uygulamayı sitenin satış bölümünde aktifleştirebilirsiniz.

Ödeme Yöntemlerinin Çeşitlenmesi

E-ticaret sitelerinde ödeme yöntemlerinin çeşitlenmesi ve yenilenmesi, site ziyaretçileri için kolaylık sağlıyor. Özellikle satılacak olan ürünün özelliklerine göre farklı ödeme yöntemleri oluşturuluyor. Dolayısıyla site içerisinde ürünlerin gruplarına, çeşitlerine, üretilme materyaline ve kargolama özelliklerine göre farklı ödeme yöntemleri değerlendiriliyor. Bu ödeme yöntemlerini değerlendirerek satış yapabilir ve e-ticaret içerisindeki ödeme sirkülasyonunu artırabilirsiniz.

E-ticaret Siteleri için Video İçerik Devri

Ürünlerin algılanabilirliğini artırmaya yönelik olarak tasarlanan video içerikleri artış gösteriyor. Özellikle farklı niteliklere sahip olan bu video uygulaması, ürünün detaylı bir şekilde tanıtımını yapıyor. Ürünle ilgili metinlerin yanı sıra video içerikleri de detaylı bir şekilde ürünü anlatıyor. Söz konusu e-ticaret sitesi üzerinde hem videolu hem de yazılı anlatımı ziyaretçilere aktarabilirsiniz. Aynı zamanda sosyal medya ağları ile ilişkili olarak video içeriklerinin kapasitesi de artış gösteriyor. Ürünlerin özelliklerine göre videoların içerisinde kullanma önerileri bulunuyor.

E-ticaret Sitelerinde Covid Süreci

Pandemi döneminde ilgi odağı olan e-ticaret siteleri hayatı kolaylaştırarak ziyaretçilerin ihtiyaçlarını gideriyor. Coğrafi engellerin önüne geçerek ürünler sunan ticaret siteleri için covid sürecinde temassız teslimat uygulamaları yürütülüyor. Özellikle covid salgınının artış gösterdiği dönemlerde kullanıcılar kişisel ve ev bazlı ihtiyaçlarını e-ticaret siteleri üzerinden karşılıyor. Dolayısıyla e-ticaret siteleri içerisindeki ürün çeşitliliği de buna bağlı olarak artıyor. Pandemi sürecinin uzamasıyla beraber e-ticaret sitelerinin fonksiyonları da değişiklik gösteriyor. Ziyaretçiler toplum içerisine karışmadan tüm alışverişlerini bu e-ticaret siteleri üzerinden temin edebiliyor.

Sürdürülebilir ve Çevreci Alışveriş Yaklaşımı

E-ticaret sitelerinin artış göstermesi ile beraber çok sayıda ürün çeşidi açığa çıkıyor. Bu ürünlerin çevreye duyarlı bir şekilde kullanılması için ise farklı üretim stratejileri geliştiriliyor. Özellikle çevreye kazandırılan ve geri dönüştürülebilir özellikteki bu ürünleri temin ederek doğaya katkıda bulunabilirsiniz. Sürdürülebilir ürünler içerisinde kağıt, cam, pet şişe, karton ve benzeri materyaldeki poşetler yer alıyor. Söz konusu ürün materyallerini kullanarak sürdürülebilir bir e-ticaret sitesi oluşturabilirsiniz.

E-ticaret Sitelerinde Yapay Zekâ Kullanımı

E-ticaret siteleri için oluşturulan yapay zeka fonksiyonları, sitenin 7/24 kullanılabilirliğini artırmayı hedefliyor. Canlı destek hizmetine katkıda bulunan bu yapay zeka kullanımı, nerede olursanız olun kolay bir şekilde aktifleşebiliyor. Aynı zamanda yapay zeka ile hem site içi hem de site arkası fonksiyonların hızlı bir şekilde yürütülmesini sağlayabilirsiniz. Kullanım pratikliği sağlayan bu yapay zeka uygulaması, hızlı ve kolay bir şekilde faaliyet gösteriyor.

 

Sıradışı Digital 2009 yılından beri özgün e-ticaret sitesi oluşturma ,uzman ekibi ile e-ticarette başarılı olmanız için e-ticaret danışmanlığı çözümleri sunuyor.

BİZE HEMEN ULAŞIN