2023 Dijital Pazarlama Trendleri

2023 Dijital Pazarlama Trendleri

2023 Dijital Pazarlama Trendleri

2023 Dijital Pazarlama Trendleri

2023 Dijital Pazarlama Trendleri 2023 Dijital Pazarlama Trendleri

Dijital pazarlama, gelişen teknolojiler ve dijital alışkanlıklarla birlikte sürekli kendini güncelleyen bir kavramdır. Durum böyle olunca, dijital pazarlama trendleri yıldan yıla değişiklik gösterir. Sürekli yeni nesil modeller ortaya çıkaran dijital pazarlama 2023 yılı dijital trendler ve anlayışları ile de farklılık taşımaya devam edecek. Bu nedenle dijital pazarlama sektöründeki girişimcilerin ve çalışanların çağın gerekliliklerine hakim olmasında yarar var.

2023 Yılında Hangi Dijital Pazarlama Trendleri Öne Çıkacak?

E-ticaret ve mobil uygulamaların kullanım oranının her geçen gün artmasının yanı sıra yapay zeka, NFT ve Metaverse gibi kavramların her geçen gün yerleşik hale geldiği dijital pazarlama dünyasının yeni trendleri, özellikle küçük ve orta büyüklükteki işletmeler için bir fırsat niteliği taşıyor. İşte 2023’ün ön plana çıkan dijital pazarlama trendleri:

Metaverse Reklamcılığı: Metaverse evrenindeki reklam yayınlarının, 2023 yılında artacağı öngörülüyor. Bu ortamda markalarını ve ürünlerini tanıtma konusunda başarılı olan işletmecilerin yeni nesil müşteri kitlesine ulaşması bir hayli kolaylaşacak.

Yapay Zeka Reklamcılığı: Yapay zekanın reklamlar üzerinde büyük bir etkisinin olacağı düşünülen 2023’te tüketicilerin tepkilerini ve düşüncelerini anlık olarak değerlendiren reklamcılığın önemi artacak. Yapay zeka reklamcılığı, hedef kitlenin doğru analizi konusunda büyük role sahip ve kısa sürede etkili sonuçlar sunmak için tasarlanan bir model.

NFT Pazarlama: Z kuşağının ve çağdaş dijital trendlere hâkim olan kitlelerin ilgisini çeken NFT koleksiyonlarının dijital pazarlama alanında, 2023 yılında büyük bir patlama yapması öngörülüyor. Tabii burada önemli olan NFT koleksiyonunda yer alan ürünlerin ‘koleksiyon değeri’ taşıması.

Sosyal Ticaret: Sosyal medya, ticaret ve Z kuşağını buluşturan bir kavram olarak e-ticaretin sosyal medyada taşınmasıdır. Sosyal medyayı etkin kullanan kişiler için Instagram, YouTube ve TikTok mecralarındaki çevrimiçi mağazalar büyük ilgi görüyor. Accenture araştırmasına göre sosyal medyadan yapılan alışveriş hacminin 2025 yılına kadar 1,2 trilyon dolara ulaşması ve geleneksel e-ticarete göre üç kat daha hızlı büyümesi öngörülüyor.

Dijital Pazarlamada Doğru Adımlar Atmanın Önemi

Bir işletme sahibi olarak dijital pazarlamada trendleri takip edip doğru adımlar atmak, sizin için kısa vadede düşük maliyetli ve yüksek kârlı sonuçlara ulaşmanızı sağlar. Bu bağlamda dijital pazarlama trendlerini düzenli olarak takip eden ve işletmenizin e-ticaret anlayışını buna göre yönlendiren bir çözüm ortağı ile çalışmanızda yarar var. Siz de nitelikli bir e-ticaret deneyimi için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

BİZE HEMEN ULAŞIN