2023 Logo Tasarım Trendleri

2023 Logo Tasarım Trendleri

2023 Logo Tasarım Trendleri

2023 Logo Tasarım Trendleri

2023 Logo Tasarım Trendleri 2023 Logo Tasarım Trendleri

Markanız için yeni bir logo hazırlamak veya eski logonuzu yeniden tasarlamak ürün ya da hizmetlerinizi vurgulamak açısından büyük önem taşıyor. Zaman içinde logonuz, markanızın ve kurumsal kimliğinizin de bir sembolü haline geliyor. Yenilikçi logo tasarımı sayesinde markanızın değerlerini öne çıkarabilmeniz ve yıllarca kullanılabilecek bir imzaya sahip olabilmeniz mümkün. Tasarımcılar tarafından sıklıkla tercih edilen ve 2023 yılında da kullanımının artması beklenen 4 farklı trend logo tasarımı şu şekilde sıralanıyor.

1) Minimalist Logo Tasarımı

Minimalist bir tasarım dilini tercih etmek 2023’te de popülerliğini koruyacak gibi görünüyor. Basit yazı tipleri, küçük çizgi vuruşları ve sınırlı renk paletleri ile oluşturulan logolar, marka kimliğini ön planda tutarken sade ve premium tasarım algısını da bir üst seviyeye taşıyor. Minimalist logolar, sadece yalın bir tasarım dili olmakla kalmıyor aynı zamanda yüklenecek daha az ayrıntıya sahip olmak anlamına da geliyor. Minimalist bir logo kullanmak; mobil uygulamalar, web siteleri, kartvizitler ve reklam panoları gibi hemen her alanda markalara hem teknik hem de görsel açıdan önemli avantajlar ve esneklikler kazandırıyor.

2) 2D ve 3D İkonik Logo Tasarımı

2022 yılında popülerliği hızla artan üç boyutlu logo tasarımları, 2023 yılının da popüler logo tasarım teknikleri arasında gösteriliyor. Göz alıcı ve ikonik yapısıyla öne çıkan 3D logolar; eğlenceli, çok yönlü ve işlevsel bir tasarım dili ortaya koyuyor, ister dijital platformlarda ister kağıt üzerinde olsun, sayfadan fırlayan bir gerçekçilik duygusu vadediyor. İki boyutlu logolara derinlik veya boyut kazandırmak, statik ancak göz alıcı bir tasarıma sahip olma fırsatını da beraberinde getiriyor. Benzersiz 3D logo tasarımları, hedef kitlenize daha kolay bir şekilde ulaşmayı ve markanızı ön plana çıkarmayı kolaylaştırıyor. Yenilikçi logo tasarımı için en ideal seçimler arasında bulunan 3D logo tasarımı sayesinde mobil uygulamalarınız veya web siteleriniz üzerindeki görsellere benzersiz animasyon öğeleri ekleyebilir, logo etkileşimini daha eğlenceli ve işlevsel hale getirebilirsiniz.

3) Nostalji Temalı Logo Tasarımı

Old school veya retro logo olarak da adlandırılan nostalji temalı logolar, 20. yüzyıldan günümüze her on yıllık dönemin temasal izlerini içinde barındırıyor. Vintage bir logo ile anlatılmak istenen mesaj geniş bir zaman aralığına yayıldığı için daha yoğun ve anlamlı bir tasarım dili oluşturmak da mümkün oluyor. Özellikle yeni markaların nostaljik detaylarla tasarlanmış bir logo ile daha hızlı bir şekilde marka bilinirliğini arttırabiliyor. Geleneksel tasarım hatları ve pastel renkleri ile fark yaratan nostalji temalar; büfe, pastane, lokanta, dondurmacı, kuaför, manav, kasap, şarküteri ve bijuteri gibi butik işletmelere de daha ikonik ve özgün bir marka imajı katıyor.

4) Organik Dokulu Logo Tasarımı

Sade, doğal ve yenilikçi bir logo arayışı içerisindeyseniz doğadan ilham almaktan çekinmeyin. Yaprak, dal, kök ve taş gibi doğal materyallere ait uzantıların birbiri ile uyumlu olarak kullanılması göz alıcı bir tasarım dilini ortaya çıkarıyor. Üstelik doğadan esinlenen logoların bir bitkinin, ağacın veya çiçeğin gerçek görüntüsünü içermesi gerekmiyor. Minimal hatlar ve simetrik çizgiler ile oluşturulan logo tasarımları farklı özelliklere sahip fontlarla da uyum içinde kullanılabiliyor. 2023 logo tasarım trendleri arasında yer alan organik logolar hem dijital hem de basılı görseller için çeşitli kolaylıklar ve maliyet avantajları da sunuyor. Yukarıda yer alan logo tasarım önerileri marka kimliğinizi geleceğe dönük olarak güncelleyebileceğiniz çözümler üretiyor. Sıradışı Digital tarafından sunulan işlevsel tasarım çözümleri ile siz de marka kimliğinizi sıra dışı bir şekilde kurgulayabilir, eski logonuzu kolayca modernize edebilirsiniz.

İz bırakan marka danışmanlığı çözümlerimizle tanışın.

BİZE HEMEN ULAŞIN