2023 Seo Trendleri

2023 Seo Trendleri

2023 Seo Trendleri

2023 Seo Trendleri

2023 Seo Trendleri 2023 Seo Trendleri

SEO alanında sürekli yenilenen kriterler, mevcut rekabet ortamı düşünüldüğünde her zamankinden daha önemli bir hâl alıyor. Yakın bir geçmişe kadar uygun anahtar kelime seçimi veya mobil cihazlarla uyum gibi nispeten basit kurallar üzerinden ilerleyen arama motoru optimizasyonu, artık çok daha kapsamlı ve spesifik bir yaklaşım gerektiriyor.

Peki sağlıklı bir SEO çalışması yapmak için nelere dikkat edilmeli ?

2023 SEO (arama motoru optimizasyonu ) trendleri neler ?

Yakın gelecekteki SEO trendleri için detaylara göz atmanız yeterli.

En Önemli Kriter Kullanıcı Deneyimi

Kullanıcı deneyimi, geçmiş yıllarda da önemli bir kriterdi ancak arama sonuçlarında üst sıralarda yer alabilmek için içerik gibi daha etkili detaylar bulunuyordu. Ancak Google, son yıllarda içerikle beraber kullanıcı deneyimine de üst düzeyde önem veriyor. Bu yüzden bir internet sitesinin sayfaları kısa sürede yüklenmiyor ya da sezgisel bir tasarım içermiyor ise artık Google tarafından geçerli bir not alması imkansız gibi görünüyor.

Kullanıcıların internet sitelerinde geçirdikleri süreler, kuşkusuz Google için önemli bir değerlendirme kriteri. Haliyle kodlama ve tasarım adımlarının tamamen son kullanıcı düşünülerek gerçekleştirilmesi gerekiyor. Benzer şekilde bir internet sitesinin mobil cihazlara göre otomatik olarak dönüşebilmesi, akıllı telefonlara duyarlı bir kodlama ve tasarıma sahip olması hâlâ önemini koruyan arama motoru optimizasyonu kriterleri arasında yer alıyor.

Sürekli Yenilenen Özgün,Doğru ve Kaliteli İçerikler

SEO için içeriğin önemi, uzun yıllardır bilinen bir gerçek. Ancak her SEO kriteri gibi içeriklerin de sahip olması gereken özellikler sürekli gelişiyor ve yenileniyor. Örneğin; geçmişte anahtar kelime kavramı çok daha önemli bir yer tutarken artık içeriklerde tekrara düşülmemesi, yüzeysel bilgiler yerine doğru, amaca yönelik ve doyurucu bilgiler verilmesi çok daha büyük önem taşıyor.

Ek olarak bir internet sitesinin içerikler aracılığıyla sürekli yenilerek güncel tutulması da diğer önemli bir kriter sayılıyor.

Giderek Daha da Önem Kazanan Video İçerikleri

SEO alanında “içerik” dendiğinde akla genellikle metin tabanlı paylaşımlar gelse de artık görsel içerikler de daha dikkat çekici bir hâl alıyor. Bunun en önemli sebebini ise kullanıcıların giderek artan video izleme eğilimleri ve süreleri oluşturuyor. Günümüzde metin içeriklerinin dışında görsel içeriklere karşı artan ilgiyi de hem site trafiğini artırmak hem Google arama sonuçlarında üst sıralara çıkmak için videolarla destekleyebilirsiniz.

Benzer şekilde artık aramalar yalnızca yazarak değil aynı zamanda sesli olarak da gerçekleştiriliyor. Özellikle akıllı asistan gibi sesli komutlarla çalışan cihazların kullanımı çoğaldıkça SEO dinamikleri de değişikliğe uğruyor. Sesli komutlarla yapılan aramalarda üst sıralara çıkmak için de genellikle konuşma diline daha uygun olan soru şeklindeki anahtar kelime gruplarından yararlanmak gerekiyor.

Site Trafiğini Artırmanın Diğer Bir Yolu Featured Snippet

SEO çalışması yaparken arama sonuçlarında en üst sırada yer almak şüphesiz her zaman ilk beklentiyi oluşturuyor. Ancak Google aramalarında giderek daha sık karşılaşılan Featured Snippet özelliği de site trafiğinizi artırmanın en etkili yöntemlerinden biri sayılıyor. Geçmişte yalnızca belirli ve popüler soru kalıpları aratıldığında arama sonuçlarının üst kısmında yer alan Featured Snippet, artık birbirinden bağımsız birçok soru kalıbına karşılık sıkça cevap olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Bir internet sitesinin Featured Snippet kısmına dahil olabilmesi için pek çok kriter bulunsa da en önemli kriteri o internet sitesindeki içeriklerin arama motoruna sorulan sorulara doğrudan ve net cevaplar verebilmesi meydana getiriyor.

Tüm bu kriterlerin yanı sıra Google Haritalar gibi araçlarda görünür olmak ve sadece belirli bir bölge ile ilgili arama sonuçlarında üst sıralarda çıkabilmek için İse Google Business profili oluşturmak ve lokal SEO çalışmaları yapmak gerekiyor.

BİZE HEMEN ULAŞIN