2023 Sosyal Medya Pazarlama Trendleri

2023 Sosyal Medya Pazarlama Trendleri

2023 Sosyal Medya Pazarlama Trendleri

2023 Sosyal Medya Pazarlama Trendleri

2023 Sosyal Medya Pazarlama Trendleri 2023 Sosyal Medya Pazarlama Trendleri

Kurumsal ve özel hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelen sosyal medya trendleri sürekli değişmeye devam ediyor ve markaların, mesajlarını kullanıcılarla yaratıcı bir şekilde paylaşmayı başarmak için yeniliklere adapte olması gerekiyor.

Sosyal medya analiz araçları arasında en geniş kapsamlı ve güçlü platformlardan olan Talkwalker ile müşteri katılım şirketi Khoros'un yayınladığı yeni bir rapor*, 2023'te beklenen en etkili sosyal medya pazarlama trendlerini ve bu trendlerin tüketici davranışı üzerindeki etkilerini ortaya çıkarıyor. Haber siteleri, sosyal medya kanalları, bloglar, forumlar dahil olmak üzere farklı ortamlardan veri toplanarak ve yapay zeka destekli analitikten yararlanarak oluşturulan rapor sayesinde markalar, pazarlamacılar ve halkla ilişkiler profesyonelleri, 2023’te izlemeleri gereken en önemli sosyal medya yeniliklerini öğreniyor.

Yeni Sosyal Medya Trendleri 2023 Global Raporu’na göre; merkezi olmayan ağlar, duyusal deneyimler ve tahmine dayalı analitik, markaları bekleyen sosyal medya yenilikleri arasında önemli başlıkları oluşturuyor. Daha fazla sosyalleşmeye, yeni dijital ticaret biçimlerine ve topluluk kavramına vurgu yaparak müşteri deneyiminin geliştirilmesi gereğinin altını çiziyor. Siz de doğru sosyal medya pazarlaması uygulamalarıyla üst sıralara yükselmek istiyorsanız, 2023 için en büyük sosyal medya pazarlama trendlerine göz atabilir, yeni eğilimlerin işletmenizi sosyal medya yönetimi açısından nasıl etkileyeceğini öğrenmeye hemen başlayabilirsiniz.

Müşteri Deneyimi Daha da Sosyalleşecek

2023’te sosyal medya, müşterilerin markalarla daha fazla etkileşime girdikleri bir kanal haline gelecek. Bu etkileşim, mesajlaşma yoluyla bir test sürüşü rezervasyonu yapabilmekten, müşterilerin ürettiği bir içeriği öne çıkarmaya kadar farklı amaçlarla kullanılabilecek. Markaların 2023’te dijital deneyimlere oyunlaştırma unsurlarından kullanıcının 360 derece çevrelendiği dijital alışveriş merkezlerine kadar dijital deneyimlere duyusal unsurlar eklemeye yatırım yapması bekleniyor.

Pandeminin etkisiyle tüketicilerin davranış ve tercihlerinde uzun vadeli değişiklikler ortaya çıktığı artık biliniyor. Tüketicilerin yeni alışveriş kanallarını keşfetmeye istekli olacağı tahmin ediliyor. 800 milyar dolarlık potansiyel bir pazarla Metaverse’in, herkesin bir parçası olmak isteyeceği bir platform haline geleceği bekleniyor. NFT'ler ve Blockchain aracılığıyla dijital varlıklar da dahil olmak üzere sarmalayan gerçeklik, web3 gibi teknolojilerle avatarlarla temsil edilen tüketicileri sanal para birimleriyle 3D dünyalarda alışveriş yaparken görebiliriz.

Sosyal medyanın, markaların müşterilerle bağlantı kurmak için başvuracağı ilk yer olacağı ve 2023'te daha fazla markanın kanal içi sosyal medya destek kanalları oluşturmasını bekleniyor. Markaların, mümkün olduğunca hızlı destek, bilgi veya çözümler sunarak müşteri deneyimine öncelik vermesi gerekiyor.

Sosyal Medya Yeni Bir Standartta Çalışacak

Tüketicilerin etkileşimde bulundukları içeriğe güvenebilmeyi önemsiyor. Bu nedenle 2023’te markalar ve sosyal medya kanallarının, bütünlüklü ve özgün içerik bekleyen tüketici taleplerine uyum göstermesi önemli hale geliyor.

Ortadoğu pazarını en çok etkileyen eğilimlerden biri, sosyal medya platformlarının tüketicilerde güven oluşturan yeni bir standart oluşturması beklentisi oluyor. Sahte haberlerin, büyük sahtekarlıkların ve AI tarafından oluşturulan sanatın giderek yayılmasıyla, doğru ve yanlış arasındaki sınır bulanıklaşmaya devam ediyor. Bunun karşısında özgünlük, sosyal iletişim çağında ayırt edici bir kriter haline geliyor.

Ekonomik belirsizlik ve iş dünyasındaki büyük değişiklikler, içerik oluşturucuların kendi seslerine sahip çıkmasını ve esnekliğe sahip dijital varlıklar oluşturmak için takipçilerini daha derinden anlamalarını gerekli kılıyor. Topluluğunuzun şeffaflık talebi, güvenilir ve hesap verebilir olmanın önemli bir parçası haline geliyor. Tüketiciler farklı düzeylerde sansür ve ifade özgürlüğü bekliyor. Sosyal platformların tüketicilerin gündeme getirdiği sorunları etkili şekilde ele alınması ve hatta kullanıcılarına daha fazla güç vermesi, 2032 sosyal medya trend tahminleri arasında yer alıyor.

Markalar, Kişilerden Ziyade Topluluklara Vurgu Yapacak

2023’le gelecek sosyal medya yenilikleri arasında dikkati çeken bir diğeri, markaların personalardan ziyade topluluklara odaklanmaya başlaması. Markaların kişiliklerden uzaklaşarak daha geniş marka topluluklarını hedef alacağı tahmin ediliyor. 2023 sosyal medya yönetimi, etkileyici yayın içeriğinden daha çok topluluk üyeleri arasındaki alışveriş ile ilgilenmeye başlıyor. Dolayısıyla markaların, tüketici ekosistemleri hakkında daha derin bilgi edinmeye ve her trendin arkasındaki içgörüleri keşfetmeye odaklanması bekleniyor.

Bunların yanı sıra, hem tüketiciler hem de markaların çevresel sorunları için etkili çözümler üretmek amacıyla bir araya geleceği tahmin ediliyor. Tüketiciler sürdürülebilirlik, yeşil veya sıfır atık gibi popüler sözcükleri duymak yerine değişim için harekete geçilmesini talep ediyor. Gelecek trendleri öngörmeye yarayan yapay zeka destekli tahmine dayalı analitik, Ocak 2022’den bu yana yükselişini sürdürüyor ve 2023 yılında da aynı durumun devam edileceği ön görülüyor.

Kaynak : https://talkwalker.com/social-media-trends-download

BİZE HEMEN ULAŞIN