Bakalım Neymiş Bu SEO Dedikleri?

Bakalım Neymiş Bu SEO Dedikleri?

Bakalım Neymiş Bu SEO Dedikleri?

Bakalım Neymiş Bu SEO Dedikleri?

Bakalım Neymiş Bu SEO Dedikleri? Bakalım Neymiş Bu SEO Dedikleri?

“Bir SEO muhabbeti tutturmuş gidiyor, yahu nedir bu meşhur üç harfli?” dediğinizi duyar gibiyiz. Ama merak etmeyin, SEO o diğer üç harfliler gibi korkulacak bir şey değil. Aksine, anlamını ve işlevlerini öğrenince adından sıkça bahsetmek isteyeceğiniz bir kavram olacak. Haydi öyleyse şu meşhur SEO ile hemen tanışalım!

SEO’nun Kerametleri

“İnsanlar, hele bir de Türkler ‘Search Engine Optimization’ demekle uğraşmaz, zaten onlar sevdikleri insanlara da isimlerini kısaltarak seslenirler” diye düşünüp SEO kelimesini türetmişler. Yani aslında bu SEO ‘Search Engine Optimization’ ifadesinin kısaltması ve Türkçe karşılığı ile de ‘Arama Motoru Optimizasyonu’ demek. İsmini duyunca böyle çok teknik bir konu olduğunu sansanız da aslında gayet basit ve açık bir anlama sahip. Google arama motorunda herhangi bir ifadeyi aratan ve bazı bilgi, ürün ya da hizmetlerin peşine düşen kullanıcıları ilgili sayfalara yönlendirmek gibi bir işlevi var. Yani siz SEO çalışması yaparak web sitenizin daha fazla ziyaretçi çekmesini sağlayabilirsiniz. Web sitenizin ana baba günü gibi olması SEO sayesinde mümkün ama merak etmeyin ziyaretçiler kalabalıktan etkilenmeyecek neyse ki, izdihamı sadece siz bileceksiniz. Bu da dijital dünyanın bir güzelliği.

Sunduğunuz herhangi bir hizmetle alakalı ücretli bir reklam çalışması web sitenizin trafiğini artırabilir. Ama siz akan ve kendiliğinden gerçekleşen bir trafik arzu ediyorsanız SEO ile kullanıcılarınıza şık bir davetiye çıkarmalısınız. Organik trafik olarak da bilinen bu ziyaretçi yoğunluğu web sitenizi daha bilinir kılar, hedef faaliyetlerinizin performansını önemli oranda yükseltir.

Diyelim ki perde satışı yapan bir firmasınız. Google arama motoruna “Perde modelleri” yazdıklarında kullanıcıların karşısına yüzlerce sayfa çıkacağı için sizin web sitenizi keşfetmeleri pek muhtemel olmayacaktır. Fakat “kolay temizlenebilen perde modelleri” ifadesini aratan kullanıcılar asıl hedef kitleniz olabilir. Konunun daha da derinine inecek olursak, kullanıcıların bunu çoğunlukla “temizliği kolay perde modelleri” ifadesi ile arattığı gibi özel bir bilgiye ulaşabiliriz. İşte bu ve benzeri tüm detaylar SEO’nun uzmanlık alanıdır. Google’ın derya deniz veri tabanı kullanıcıların neyi nasıl araştırdıklarını muhteşem bir şekilde kaydeder. SEO da tüm bu verileri kusursuz bir şekilde kullanan ve web sitenizi tanıtmayı başaran bir araçtır.

Sıradışı Digital SEO’nun Neyi Olur?

Sıradışı Digital SEO’nun akla ilk gelen partnerlerinden biridir. Onun dilinden anlar ve ne yapmak istediğini çok iyi bilir. Web sitenizin içinde gerçekleştirilebilecek tüm etkili faaliyetlerin yanı sıra site dışı çalışmaları da sizin için en ideal şekilde yürütür, işin teknik boyutunu da güçlü hamleleri ile hâlleder. Web sitenizi titizlikle analiz eder ve sizden daha iyi tanır. Siz de Sıradışı Digital’in sürprizlerle dünyasına hemen dahil olabilir ve web sitenizin performansının nasıl arttığınızı hayretle izleyebilirsiniz. 

15 Yıllık sektörel tecrübemizle tanışmak ve seoca konuşmak isterseniz iletişimde kalalım.

BİZE HEMEN ULAŞIN