Doktorlar İçin Kişisel Markalaşmanın Önemi

Doktorlar İçin Kişisel Markalaşmanın Önemi

Doktorlar İçin Kişisel Markalaşmanın Önemi

Doktorlar İçin Kişisel Markalaşmanın Önemi

Doktorlar İçin Kişisel Markalaşmanın Önemi Doktorlar İçin Kişisel Markalaşmanın Önemi

Dijital dünyanın insan hayatında gitgide daha fazla yer etmesi ile birlikte herhangi bir hizmet sunan gerçek veya tüzel kişiliklerin de bu gelişmelere uyum sağlaması önem kazanıyor. Hizmet sektörünün önemli bir meslek grubunu oluşturan ve sağlık gibi oldukça değerli bir alanda görev alan doktorların da dijital dünyada var olabilmek adına kişisel markalaşma yoluna gitmesi gerekiyor. Markalaşma gereklerini yerine getiren doktorların kendilerini daha rahat bir şekilde ifade etmeleri ve hizmetlerini ilgililerine kolayca sunabilmeleri mümkün oluyor.

Araştırmalar ile Desteklenen Sonuç: Hastaların Doktor Seçiminde Bilinirliğe Önem Vermesi

Hastaların doktor ve sağlık kuruluşu seçiminde göz önünde bulundurdukları kriterler ve çeşitli faktörlerin hastalarda yarattığı izlenimlere dair birçok araştırma bulunuyor. Bu araştırmaların her birinde hasta sayısı, kişisel özellikleri, konum gibi özellikler farklılık gösterdiği için bulguların oranı değişiyor olsa da tüm çalışmalar aynı sonuca işaret ediyor; hastalar tanınmış ya da hakkında kolayca bilgi edinilen doktorlara daha fazla güven duyuyor. Sosyal medyanın henüz günümüzdeki gücüne ulaşmadığı zamanlarda televizyon kanallarında görülen doktorlar ayrı bir ilgi odağı oluyordu. Şimdi ise herhangi bir alanda hizmet veren doktorlara sosyal medya veya özgün web siteleri aracılığıyla ulaşmak oldukça mümkün. Çağın gerekliliklerine ayak uydurmayan ve sosyal medyada aktif olmayan doktorlar ne yazık ki hastalara ulaşım konusunda mevcut olanaklarını değerlendirmemiş oluyor. Alanında oldukça bilgi ve tecrübeye sahip, hatta meslektaşları arasında uzmanlığıyla tanınan doktorların bile, hastalara direkt olarak hitap edemediği sürece, başarıları belirli oranda sınırlı kalıyor.

Kişisel Markalaşma ile Güçlü Kariyer Yönetimi

Günümüzde kişisel ancak daha nitelikli sosyal medya hesabı kullanımı sayesinde doğal bir reklam çalışması gerçekleştiren çok sayıda doktor bulunuyor. Eğer siz hala böyle bir girişimde bulunmadıysanız çok şey kaybettiğinizden bahsetmek yanlış olmaz. Çünkü zaten halihazırda yaptığınız işlemler ya da teknik operasyonlar yalnızca sizin ve hastalarınızın bildiği şeyler olarak kalıyor. Halbuki bu tecrübelerinizi ve kıymetli bilgilerinizi potansiyel hastalarınıza sunmanız oldukça kolay. Tamamen sizi temsil eden bir logo ve kurumsal kimlik tasarımı, hastaların sizi ve çalışmalarınızı somut bir şekilde görebileceği sosyal medya hesabı, hizmetlerinizi anlatan ve hastaların kafasındaki soruları cevapla buluşturan özgün içerikli web sitesi gibi etkileyici çalışmalar hastalarla aranızda önemli bir köprü oluşturabilir. Bu tür güçlü iletişim yöntemlerini kullanabilmek adına Sıradışı Digital profesyonelliğinden faydalanabilir, kendi markanızı yaratarak sahip olduğunuz tüm yetkinliklerin hakkını fazlasıyla verebilirsiniz.

BÄ°ZE HEMEN ULAÅžIN