2025 Logo Tasarımı: Trendler ve Kurumsal Kimlik İpuçları
DEVAMIE-Ticarette Al Sat mı ? Yoksa Üret Sat mı ?
E-Ticarette Al Sat mı ? Yoksa Üret Sat mı ? E-ticaret,E-ticarette al sat mı?,E-Ticarette Üret Sat mı?,E-Ticaret nasıl yapılır?,E-Ticaret paketleri,E-Ticaret sitesi kurmak,
E-Ticarette Al Sat mı ? Yoksa Üret Sat mı ? E-ticaret,E-ticarette al sat mı?,E-Ticarette Üret Sat mı?,E-Ticaret nasıl yapılır?,E-Ticaret paketleri,E-Ticaret sitesi kurmak,
E-Ticarette Al Sat mı ? Yoksa Üret Sat mı ? E-ticaret,E-ticarette al sat mı?,E-Ticarette Üret Sat mı?,E-Ticaret nasıl yapılır?,E-Ticaret paketleri,E-Ticaret sitesi kurmak, E-Ticarette Al Sat mı ? Yoksa Üret Sat mı ? E-ticaret,E-ticarette al sat mı?,E-Ticarette Üret Sat mı?,E-Ticaret nasıl yapılır?,E-Ticaret paketleri,E-Ticaret sitesi kurmak,E-ticaret dünyasına atılmayı düşünüyorsan, ticaret tarihinin en kadim sorularından biriyle de tanışma vaktin gelmiş demektir: Ticarette en kârlı yol al - sat mıdır, yoksa üret - sat mıdır? Hangi iş modeli daha kârlıdır ve hangi yolu seçersen daha kısa sürede başarılı olabilirsin, merak ediyor musun? O zaman senin için hazırlanan bu rehbere göz atabilirsin.
E-Ticarette Pazar Yeri ve Sürdürülebilir Kârlılık Nedir?
E-ticaret nasıl yapılır? Bu sorunun yanıtı son derece basit görünüyor, öyle değil mi? Ürünlerini internete koyarsın ve gelen siparişlere göre kargolarsın; bu kadar kolay! Peki gerçek böyle mi? E-ticarette kârlılık ve sürdürülebilirlik nasıl sağlanır? Bu sorulara yanıt vermek için, ilk olarak pazar yeri kavramını anlaman gerekir. Pazar yerleri, farklı satıcıları alıcılarla bir araya getiren internet siteleridir ve bu siteler, ticaretle uğraşan firmalara büyük avantajlar sağlar. Pazar yerine dahil olmanın en büyük avantajı, hiç şüphesiz ki müşteri potansiyeli oluşturmak için uğraşmak zorunda kalmamaktır. Sanal pazar yerleri, herhangi bir ürün ihtiyacı bulunan hazır müşterilerin en sık kontrol ettiği sitelerdir ve bu yüzden ürünlerini geniş kitlelere kolayca ulaştırabilmeni sağlar. Sanal pazar yerlerinin temel dezavantajı ise rekabetin son derece yüksek olmasıdır. Kendi internet sitenden ve sosyal medya hesabından ürün pazarlarken fiyatları dilediğin gibi belirleyebilirsin, oysa pazar yerlerinde seninle benzer ürünler satan çok fazla firmayla rekabete girmen ve fiyatları rakiplerinle aynı seviyelerde tutman gerekir. Bu elbette ki zorunlu değildir, ancak unutma ki aynı ürünü rakibin daha ucuza satarken senin yüksek fiyatla satış yapman son derece zordur.
Sürdürülebilir kârlılık, hem e-ticaretle hem geleneksel ticaretle uğraşan herkesin öğrenmesi gereken bir kavramdır. Tanımı içinde gizli olan bu kavram, satışlardan düzenli olarak kâr edebilmeyi hedefler. Herhangi bir işletme, belirli periyodlarda kâr elde edebilir, ancak bu kazancı düzenli hâle getirmeyen şirketler, eninde sonunda maddi krizlerle yüzleşir. Bu yüzden sürdürülebilir kârlılık için sistem oluşturmak, ticaretle uğraşan herkesin temel sorumlulukları arasında yer alır. Aklında harika bir ticaret fikri olabilir, hiç kimsenin satmadığı ürünlerle ticaret dünyasını alt üst edeceğine inanıyor olabilirsin. Ya da mütevazı bir plan yapıp kendi gelirini garanti altına almaya çalışabilirsin. Her iki durumda da e-ticarette sürdürülebilirlik kavramını incelemen ve kendine uzun süre boyunca devam edecek bir kazanç planı oluşturman gerekir. Bu noktada karşına o malum soru çıkar: Ürünleri hazır almak mı, kendin üretmek mi? Peki sence hangisi daha etkili? Eğer sen de bu soruya yanıt bulamıyorsan, aşağıdaki paragrafa geçebilirsin.
Hangi Yöntem Daha Fazla Kazanç Getirir?
Ürün alıp satmak mı, üretim yapmak mı? Hangisi daha kârlıdır? Bu sorunun yanıtı, elbette ki pek basit değil. Her iki yöntemin de kendine göre avantajları ve dezavantajları bulunur. Eğer resim yapmak, seramik heykel yapmak, organik gıda hazırlamak gibi yeteneklerin varsa, yani “benzersiz” ürünlere imza atabiliyorsan, hiç durma! Üret - sat formülü tam sana göre! Bu sayede maliyetleri minimum seviyeye çıkarabilir, ürünlerinin fiyatını kendin belirleyebilir ve dilediğin gibi kâr elde edebilirsin. Niş ürünler üretebilecek bir sektörde değilsen aşağıdaki ipuçlarından yararlanarak hangi yöntemin senin için daha kârlı olduğuna karar verebilirsin.
- Al - sat yönteminde satın alma maliyetini azaltmak için çok miktarda ürünü aynı anda satın alman gerekir ve bu nedenle de yüksek bir sermayeye ihtiyaç duyulur. Eğer sermayen hazırsa ve satışı garanti ürünlere yöneliyorsan, bu yöntemi seçebilirsin.
- Al - sat yönteminde ürünler kimi zaman beklenen sürede satılamayabilir ve nakit paraya dönemeyebilir. Uzun bekleme sürelerini kaldırabilecek bir işletme bütçen yoksa, üret - sat formülünü tercih edebilirsin.
- Üret - sat formülünde işin sırrı, üretirken kazanmaktır. Pek çok ticaret erbabının da söylediği gibi ticarette asıl kâr, maliyetleri düşürerek elde edilir. Bu nedenle üretim maliyetiyle satış fiyatı arasında çok belirgin bir fark oluşturmayan ürünleri üretmek yerine hazır almayı seçebilirsin.
- Eğer bozulmayan, son kullanma tarihi geçmeyen, sezona göre değer kazanıp kaybetmeyen ürünlerle ilgileniyorsan, depolama ve bekleme imkânına sahipsen, al - sat yöntemiyle eninde sonunda kâr elde edebilirsin.
- Hızlı bir şekilde rağbet gören ve uzun süre beklemeden satılan ürünleri kendin üretebiliyorsan, üret - sat formülüyle kısa sürede kazanç sağlayabilirsin.
E-ticaret hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsan, Sıradışı Digital ile hemen iletişime geçebilir ve e-ticaret danışmanlığı hizmetlerinden hemen yararlanabilirsin.
BİZE HEMEN ULAŞIN