Hep Aynı Şeyi Aynı Şekilde Dijital Pazarlayanlar: Öptük Cnm Kib Bye

Hep Aynı Şeyi Aynı Şekilde Dijital Pazarlayanlar: Öptük Cnm Kib Bye

Hep Aynı Şeyi Aynı Şekilde Dijital Pazarlayanlar: Öptük Cnm Kib Bye

Hep Aynı Şeyi Aynı Şekilde Dijital Pazarlayanlar: Öptük Cnm Kib Bye

Hep Aynı Şeyi Aynı Şekilde Dijital Pazarlayanlar: Öptük Cnm Kib Bye Hep Aynı Şeyi Aynı Şekilde Dijital Pazarlayanlar: Öptük Cnm Kib Bye

Biz daha pazarlamanın gelenekselini çözememiştik ne ara dijitale geçtik diyen markalar, elenmeden koşun çözelim şu dijitali. Bu ders daha kolay ama bu sefer sınıf çok kalabalık. Sınavdan çakmamak için dijital pazarlamayı A’dan Z’ye yalayıp yutmanız lazım. Ne yapıyorduk geleneksel pazarlamada? Kapı kapı dolaşıyorduk, broşürler dağıtıyorduk, ürünü tanıtıyorduk, eğer birazcık paramız varsa TV’ye 1000 reklamda bir görünecek bir reklam çekiyorduk. Şimdi kapandı o devir. Markan varsa, kendi reklamını çekip TV’de olmasa bile artık daha çekici alanlarda yayınlama imkanın da var. Youtube, web siteleri, e-ticaret platformları, hatta TikTok bile!

“E ama sınıf çok kalabalık dediniz hocam, ben nasıl öne çıkayım” dediğinizi duyar gibiyim. İşte o noktada iş sizde bitiyor. Herkesin markası var, herkesin reklam çekme kapasitesi. Kimi anca kendi derdini anlatabilecek kadar dijital pazarlayabiliyor, kimiyse almış gitmiş dünyayı gezmiş. Tabii ki biz kendi derdini anlatanı değil, bize ulaşanı duyabiliyoruz ve dinliyoruz.

Dijital Pazarlamada Sahneyi Dolduran Markalarla Kısa Bir Yolculuk

Markasını dijital pazarlamada fark yaratarak tanıtanlar, çoktan bayrağı aldı gidiyor. Siz de ufkunuzu genişletecek bu hikayeler sayesinde siz de beyin fırtınası yaparak kendi markanızı bir uçtan bir uca taşıyabilirsiniz. İşte size sıradışı ikincilik hikayesiyle ayağa kalkmayı başarmış Avis’in hikayesi.

60’lı yıllarda Amerika’nın lider araç kiralama firması olan Hertz, uzun yıllardır sektördeki tecrübesi ile adeta piyasanın tozunu attırıyordu. Onunla rekabet etmeye çalışan ve 1946 yılında kurulan Avis ise tam 13 yıl boyunca hiç kâr etmeden pazarda yer aldı. Yenilmeye yüz tutmuş olan Avis, piyasayı terk etmek yerine CEO’sunu değiştirmeyi seçti. Yeni CEO Robert Townsend, yalnızca 1 milyon dolarlık bütçe ile en doğru hamleyi yapmak zorundaydı.

Rakibinin reklam bütçesi ile bile yarışamayacak durumda olan Avis, nihayet 90 günün sonunda en doğru hamleyi bulmuş ve ayağa kalkışının ilk adımını atmıştı. O büyülü cümle ise şuydu: Biz ikinciyiz! İyi ama insanlar neden birinci varken ikinciyi tercih etsin diye soranlar ise, “Biz ikinciyiz; bu yüzden müşterilerimizi memnun etmek için daha çok çalışıyoruz” cevabını verdiler. Daha çok çalışan firma, her zaman müşteriler için daha iyidir. Bunu duyan pek çok kişi Avis’i tercih etmeye başladı ve Avis, ikinciliğin zirveden daha kıymetli olabileceğini herkese ispatlamış oldu.

Sahnede fark yaratmanın ne demek olduğunu bu örnekle çok daha iyi anlamışızdır herhalde. Her dijital pazarlama hamlesi, her marka için uygun değildir, olamaz. Bu yüzden markanızın bedenine uygun dijital pazarlama çalışmaları yaparak fark yaratmayı bilmeniz lazım. Tabii bunun için kendinize bir destekçi arıyor olabilirsiniz. Sıradışı fikirlerin duayeni, dijital pazarlama yolculuğunun pilotu, hayalleri olanların en sıkı dostuyuz. Sıradışı Digital olarak sahnede fark yaratmanızı sağlayacak en artistik hareketleri çok iyi biliyoruz.

BİZE HEMEN ULAŞIN