İşletmeler İçin Instagram'ı Etkin Kullanma Yöntemleri

İşletmeler İçin Instagram'ı Etkin Kullanma Yöntemleri dijital pazarlama,sosyal medya yönetimi,dijital ajans,instagram kullanımı,instagram pazarlama,instagram etiketler,etkili instagram kullanımı,

İşletmeler İçin Instagram'ı Etkin Kullanma Yöntemleri dijital pazarlama,sosyal medya yönetimi,dijital ajans,instagram kullanımı,instagram pazarlama,instagram etiketler,etkili instagram kullanımı,

İşletmeler İçin Instagram'ı Etkin Kullanma Yöntemleri dijital pazarlama,sosyal medya yönetimi,dijital ajans,instagram kullanımı,instagram pazarlama,instagram etiketler,etkili instagram kullanımı,

İşletmeler İçin Instagram'ı Etkin Kullanma Yöntemleri dijital pazarlama,sosyal medya yönetimi,dijital ajans,instagram kullanımı,instagram pazarlama,instagram etiketler,etkili instagram kullanımı, İşletmeler İçin Instagram'ı Etkin Kullanma Yöntemleri dijital pazarlama,sosyal medya yönetimi,dijital ajans,instagram kullanımı,instagram pazarlama,instagram etiketler,etkili instagram kullanımı,

Dijital bir dönüşümün yaşandığı ve bu dönüşümün tüm dünya kültürlerini etkilediği günümüzde, dijital pazarlama kanallarını işiniz için kullanmanız tercih değil gereklilik oluyor. Sosyal medya kullanımının en etkili platformlarından Instagram'ı işiniz için en iyi şekilde kullanmanın ipuçlarını içeriğimizde bulabilir, iş hayatınızda yeni bir başlangıç yapabilirsiniz.

Ortamı İyi Tanıyın

Sosyal medya kanallarının, İnternet platformlarının kendilerine özgü dilleri ve ritüelleri vardır. 

İşletmeler için İnternet kullanımı söz konusu olduğunda ise bu yazılmamış kurallar daha da önem kazanır.

Fiziksel hayatınızda farklı bir şekilde ifade ettiğiniz durumları dijital ortamlarda daha farklı yollarla ifade etmeniz gerekebilir. Bunu yaparken markanızın itibarını zedelememek, komik duruma düşmemek için ön araştırma yapmanız gerekir.

Başarılı Instagram hesaplarını inceleyin ve buralarda Instagram'ın dilini, hashtag, mention, stories gibi özelliklerin nasıl başarılı bir şekilde kullanıldığını gözlemleyin.

Öğrendiklerinizi Uygulayın

Gerek Instagram gerek diğer sosyal medya kanalları, dünyanın en başarılı uzmanları tarafından sürekli bir şekilde güncellenmektedir. Bu ortamlara kazandırılan her bir yeni özellik, dünya çapında büyük bir hızla popülerleşmektedir.

Bu yüzden Instagram'ın bütün özelliklerini paylaşımlarınızda kullanın. Paylaşımlarınızda, hashtag, mention gibi daha eski özelliklerin yanında, Stories gibi daha yeni ve gözde özelliklerden de yararlanın. Bu özelliklerden yararlanacağınız zaman trendleri iyi kavramış olmanız da büyük önem taşıyor. Sadece hashtag kullanmış olmak için herhangi bir hashtag kullanmaktansa o anda en popüler olan hashtag'i belirleyip onu kullanmalısınız.

Markanız İçin Bir Tarz Yaratın

Instagram ağırlıklı olmak üzere fotoğraf ve son zamanlarda da video üzerinden kendinizi ifade edebileceğiniz bir platform. Bu platformda dikkat çekebilmek için belli bir görsel tarz oluşturmanız ve paylaşımlarınızı bu ekole göre oluşturmanız gerekiyor. Bir bütünlük yaratmayan, bir arada oldukları zaman bir şey ifade etmeyen paylaşımlar hiç kimsenin aklında kalmayacak ve izlemeye değer görülmeyecektir. Belli bir fotoğrafik yaklaşımı, belli bir renk skalasını ya da markanız için estetik bir kimlik oluşturmanızı sağlayacak herhangi bir stili benimseyebilir, böylece markanıza ait bir görsel kimlik oluşturabilirsiniz.

Instagram Hesabınızı Herkes Açık Hale Getirin.

Instagram hesaplarında sık yapılan hatalardan birisi de var olan instagram hesabını gizli modda tutulmasıdır.Bunun işletmeye hedef kitlesine ulaşmasını sağlayacağı hastag (etiket) uygulamasının kitleye ulaşmamasını ve başta keşfet gibi alanlara düşmemesini sağlayacağını bilmelisiniz.

Markanız İçin Bir Kültür Yaratın

Markanız için estetik bir kimlik ve yaklaşım yaratmanızın yanı sıra, paylaşımlarınızda markanızı ifade eden bir kültürü de benimsemeniz takipçi sayınızı arttıracaktır. Hesabınızın, markanızın ya da işinizin düz bir tanıtımı yerine, ait olduğu kültürü yansıtan bir platform olması takipçilerin ilgisini çekecektir. Örneğin; işiniz doğal sabunlar üretmekse, doğal yaşam, doğal ürünler ile ilgili dünya genelinden verilere, görsellere hesabınızda yer verebilirsiniz.

İşiniz için yaratacağınız Instagram profili, işinizi, sizi ve vizyonunuzu en iyi ve birinci ağızdan ifade edecek kanaldır. Verimli Instagram kullanımı ile mükemmel itibar yönetimi gerçekleştirebilir, rakipleriniz arasından kolayca sıyrılabilirsiniz.Dijital dönüşüm çağında sadece Instagram yönetimini iyi yaparak ciddi oranda fark yaratabilirsiniz.

Sponsorlu İçerikler İçin Instagram Sizi Dinliyor.

Iphone kullanıcılarının yakından bildiği "hey siri" seslenmesi ile aktif hale gelen uygulama, ortam dinlemesi ve konuşmalarınızı yapay zeka üzerinden kaydediyor.Size gün içerisinde ilgi ve alakanıza göre sunuyor. Kimi zaman instagram üzerinden direkt mesaj olarak gönderdiğiniz bir ürünün karşınıza çıkan reklamda gördüğünüzde şaşırırsınız, şaşırmaya devam  her geçen gün buna daha çok dikkat edeceksiniz. Örneğin  bu yazı ile ilgili arkadaşlarınıza bahsedin " Sıradışı Digital " kavramlarını kullanın bizim sponsorlu ve normal içeriklerimize daha çok karşılaşmaya başlayacaksınız.Dijital İletişimi bütün yönleriyle keşfetmek ve işletmenizi bu platformlarda kusursuz hale getirmek için Profesyonel Sosyal Medya Yönetimi desteği alabilirsiniz.

2009 yılından günümüze Sıradışı Digital Experience Studio olarak Profesyonel Sosyal Medya Yönetimi hizmeti vermekteyiz.İşletmeninizin tüm yönleriyle dijital dönüşümünü başlatalım. Bu konu hakkında ve sosyal medya yönetimi ile ilgili profesyonel destek almak isterseniz iletişim formundan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

BİZE HEMEN ULAŞIN