Mükemmel Seyahat Videoları Oluşturmak İçin 10 İpucu

Mükemmel Seyahat Videoları Oluşturmak İçin 10 İpucu siradisi digital,ankara dijital ajans,eskisehir reklam ajansi,ankara video produksiyon,seyahat videosu nasil cekilir,video cekme ipuclari,

Mükemmel Seyahat Videoları Oluşturmak İçin 10 İpucu siradisi digital,ankara dijital ajans,eskisehir reklam ajansi,ankara video produksiyon,seyahat videosu nasil cekilir,video cekme ipuclari,

Mükemmel Seyahat Videoları Oluşturmak İçin 10 İpucu siradisi digital,ankara dijital ajans,eskisehir reklam ajansi,ankara video produksiyon,seyahat videosu nasil cekilir,video cekme ipuclari,

Mükemmel Seyahat Videoları Oluşturmak İçin 10 İpucu siradisi digital,ankara dijital ajans,eskisehir reklam ajansi,ankara video produksiyon,seyahat videosu nasil cekilir,video cekme ipuclari, Mükemmel Seyahat Videoları Oluşturmak İçin 10 İpucu siradisi digital,ankara dijital ajans,eskisehir reklam ajansi,ankara video produksiyon,seyahat videosu nasil cekilir,video cekme ipuclari,

Özellikle Instagram’da rastladığımız seyahat videolarının son zamanlarda popülaritesi oldukça artmış durumda. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte insanlar tatillerini kayda alarak bir kurgu ile güzelleştiriyor ve ortaya birbirinden güzel videolar çıkıyor. Bu güzel videoların altında yatan sırlardan birkaçını bu yazıda görebilirsiniz.

1. Ekipmanlarınızı Tanıyın

ankara-dijital-ajans-siradisi-digital-video-prodüksiyon

Kameranızı, lenslerinizi, mikrofonlarınızı iyi tanımanız gerekiyor ki, onları tam kapasite ile kullanabilesiniz.

Lenslerinizi tanımak, onları doğru zamanda ve doğru yerde kullanmanıza olanak tanıyacaktır. Örneğin lensiniz düşük bir diyaframa sahipse çok küçük detayları yakalayarak videonuza ilginç ayrıntılar ekleyebilirsiniz.

Su geçirmez bir aksiyon kamerasına sahipseniz, su altına inerek mükemmel görüntüler yakalayabilirsiniz. Droneunuzun özelliklerini keşfederek, örneğin otomatik takip sistemi ile, tek başınıza harika videolar çekebilirsiniz.

2. Yavaş Çekim ve Hızlı Çekim

ankara-dijital-ajans-siradisi-digital-video-prodüksiyon

Seyahat videolarının vazgeçilmezi olan slow motion ve fast motion, yapacağınız kurguya yeni bir ritim katarak, akışkanlığını arttıracaktır. Fakat burada önemli olan, onları ne zaman kullanacağınızı iyice kavramanız gerektiğidir.

Örneğin slow motion kullanmak istiyorsanız, onu hareketin önemli olduğu yerlerde kullanmayı tercih edin. Sıradan, hareketsiz bir manzara çekerken slow motion kullanmak, kameranızın özelliklerini kısıtlayacak ve videonuzu sıkıcı hale getirecektir. Fakat şelalenin akışı, akrobatik hareketler yapan insanlar gibi gözün bütün ayrıntıları yakalayamadığı konularda, slow motion mükemmel bir tercihtir.

Fast motion ise daha çok ara kısımlarda tercih edilir. Örneğin drone ile düz bir doğrultuda fazla mesafe katediyorsanız, hareketin doğrusal olan kısmına fast motion efektini ekleyebilirsiniz. Birincil kişi bakış açısından çekiyorsanız, uzun bir yol yürüdüğünüz kısma da bu efekti ekleyebilirsiniz. Güneşin doğuşu, batışı gibi sahnelerde de bu efekt çok kullanışlıdır.

3. Yaratıcı Açılar Bulun

ankara-dijital-ajans-siradisi-digital-video-prodüksiyon

Kamera açısı, seyahat videolarında es geçilmemesi gereken bir kriterdir. Kameranızın yerindeki en uçak bir değişim, videonuzu doğrudan etkileyecektir.

Hikayelerinizdeki konular, birbirinden farklı yüksekliklerde olacaktır. En doğru açıyı yakalamak için; eğilin, kalkın yere yatın… Örneğin bir köpek çekecekseniz onun hizasına inin ve kamera ile o açıdan takip edin.

Seyahat videolarında daha samimi bir hissiyat yaratmak için, kameranız ile yaratıcı açılar yakalamaya çalışın. Örneğin bir gemi seyahatinde, yuvarlak camın içinden dışarı bakan kamera çok güzel görüntüler yakalayacaktır.

Droneunuz ile de birbirinden güzel açılar yakalamak mümkün. Güzel manzaraları bir de kuşbakışı görmeyi deneyin. Sonuçlar sizi de şaşırtacaktır.

4. Müzik Seçiminizi Aceleye Getirmeyin

siradisi-digital-ankara-dijital-ajans-video-prodüksiyon

Anlatmak istediğiniz hikaye, ona en uygun olan müzik ile mükemmelleşecektir. Videolarınız için uygun müziği bulmak zaman alacaktır fakat harcadığınız zaman buna değecektir. Ayrıca ritmik bir kurgu yaratmak istiyorsanız, kullanacağınız müzik kurguyu da doğrudan etkileyecektir.

İnternette müzik satın alabileceğiniz bir çok stok sitesi var. Ayrıca YouTube ve Facebook’un da ücretsiz telifsiz müzik bölümleri mevcut. YouTube Audio Library ve Facebook Sound Collection üzerinden birbirinden güzel müzikleri, türleri ve ruh hallerine göre kategorilendirilmiş şekilde bulabilirsiniz.

5. Görüntülerinizi Dengede Tutun

ankara-dijital-ajans-siradisi-digital-video-prodüksiyon

Sürekli sallanan bir kameradan çıkmış görüntüler, izlenmeyi zorlaştıracaktır. Kameranızı sabitleyerek, işlerinizin kalitesini arttırabilirsiniz.

İnsan eli, her ne kadar görünürde belli olmasa da çok fazla titrer. Kamera tutarken çektiğiniz görüntüler bunu ispatlayacaktır. Tabiki bu titreşimi engellemek için birkaç yöntem var.

Kameranızı Sabitleyin

Tripod veya monopod kullanmak, duran kamera ile güzel görüntüler çekmenizi sağlayacaktır. Fakat buradaki sorun, kameranızı pan veya tilt dışında hareket ettiremeyecek olmanızdır.

Sabitleyici Ekipmanlar Kullanın

Günümüz teknolojisi, kameranızı çok kolay bir şekilde sabit tutmanızı sağlayacak ekipmanlara sahip. Gimbal ve steadicam cihazları, kameranız hareket ederken mekanik ve elektronik olarak onu dengede tutar ve sallanmayan, akışkan bir görüntü elde etmenizi sağlar. Tabi ki bu cihazları kullanmak da beceri ve tecrübe ister.

Slow Motion Çekin

Görüntünüzün yavaşlatılmış olması, sarsıntıları da yavaşlatarak kaybolmasına olanak tanır. Bu yöntemi yanınızda ekipmanlarınız olmadığında ve güzel bir görüntü yakalayacağınız zamanlarda kullanabilirsiniz.

Post Prodüksiyonda Düzeltin

Video düzenlemek için kullanacağınız yazılımlardan bazıları, görüntü sabitleme efektine sahiptir. Premiere Pro, Davinci Resolve gibi yazılımların içinde bulunan bu efektler ile, çekmiş olduğunuz fakat kameranın sallandığı görüntüleri dengeleyebilirsiniz. Fakat bu efektler tamamen dijital olduğu için, bazı görüntülerde işe yaramayacaktır. Bu yüzden işinizi mümkün olduğunca post prodüksiyona bırakmamaya çalışın.

6. Hikayenizi Güçlendirin

siradisi-digital-ankara-dijital-ajans-video-prodüksiyon

Çektiğiniz görüntülerin belli bir bütün oluşturması ve bir hikaye anlatıyor olması çok önemlidir. İzleyicileriniz rastgele çekilip ard arda konulmuş görüntüleri izlemek istemeyecektir. Bunun için hikayenizi güçlendirin ve çekeceğiniz görüntüleri bu hikayeye bağlayın.

Çektiğiniz konular arasında bir bağ oluşturarak, kurguyu buna göre şekillendirmek bütünlük yakalamanızı sağlayacaktır. Konular arasında nesneler, açılar, renkler gibi farklı etkenleri kullanarak bağ kurabilirsiniz.

7. Hareketlerinizi Ustalaştırın

siradisi-digital-ankara-dijital-ajans-video-prodüksiyon

Kamera hareketleri, hikaye anlatımının çok önemli bir unsurudur. Bu sebeple kameranın gözünden görmeyi ve onun gibi düşünüp hareket etmeyi öğrenmeye çalışın.

Çok yavaş biçimde sağa, sola, öne veya arka kayma, yukarı veya aşağı dönme hareketleri bile görüntülerinizi düşündüğünüzden çok daha fazla değiştirecektir. Pratik yaparak kamera hareketlerinde ustalaşabilirsiniz.

Ayrıca kameranızın boyutu küçükse; nesnelerin içinden geçme, atlama, koşma gibi hareketler ile yaratıcılığınızı arttırabilirsiniz.

8. Görüntülerinizi Renklendirin

ankara-dijital-ajans-siradisi-digital-video-prodüksiyon

Color Correction veya Color Grading olarak bilinen renk düzenleme işlemi, seyahat videolarının vazgeçilmezidir. Farklı renk kontrastlarını kullanarak, sıradan gözüken görüntülerinize sinematik bir hava katabilirsiniz.

Renk düzenleme işleminde videonuzun ne türde olduğu büyük bir önem arz eder. Kameranızın RAW video (ham video) çekme özelliği mevcutsa, Color Grading aşamasında çok daha özgür olursunuz. Ayrıca bazı kameralarda bulunan Log türü ile de görüntülerinizde büyük farklar yaratabilirsiniz. Fakat bu türlerde çekim yapmadan önce, ne yaptığınızı bildiğinizden emin oldun. Aksi takdirde düzeltilemez şekilde bozulmuş görüntüler ortaya çıkabilir.

9. Hikayenizi Kurgu İle Anlatın

siradisi-digital-ankara-dijital-ajans-video-prodüksiyon

Sinemadan da bildiğimiz üzere, kurgu videoda her şey demektir. Anlatacağınız hikayeye göre, yapacağınız kurgu da değişecektir.

Seyahat videolarında sıkça rastladığımız dinamik kurgular daha eğlenceli ve izlenebilir olsa da, vermek istediğiniz duygunun önüne geçebilirler. Bu yüzden kurgunuzun hikayeniz ile bağlantılı olmasına önem gösterin.

Kullanacağınız müzik ile uyumlu olan, ritmik bir kurguyu da tercih edebilirsiniz. Görüntülerin müzik ile ilişkisi, videonun izlenebilirliğini arttıracaktır.

10. Efektleri Akıllıca Kullanın

siradisi-digital-ankara-dijital-ajans-video-prodüksiyon

Videonuzda; geçiş efektleri ve yazı efektleri gibi destekleyiciler kullanmak isteyebilirsiniz. Fakat bu efektlerde aşırıya kaçmanız, videonuzun önüne geçecektir. Ayrıca efektler, yalnızca yerinde kullandığınızda güzeldir. Daha akışkan ve izlenilebilir bir seyahat videosu yaratmak için, her şeyi yerinde ve doğru miktarda kullanmaya dikkat edin.

BİZE HEMEN ULAŞIN