Pandemi Sürecinde Markanızı Büyütecek Pazarlama Teknikleri

Pandemi Sürecinde Markanızı Büyütecek Pazarlama Teknikleri

Pandemi Sürecinde Markanızı Büyütecek Pazarlama Teknikleri

Pandemi Sürecinde Markanızı Büyütecek Pazarlama Teknikleri

Pandemi Sürecinde Markanızı Büyütecek Pazarlama Teknikleri Pandemi Sürecinde Markanızı Büyütecek Pazarlama Teknikleri

Tüm dünyayı etkileyen coronavirüs salgını ve pandemi süreci radikal dönüşümleri beraberinde getiriyor. Hemen hemen tüm sektörler için hedef pazarın ihtiyaçlarında meydana gelen değişim, iş stratejilerinin de değiştirilmesini zorunlu kılıyor. Müşterilerinizin sizi duyarsız olarak algılamasına yol açabilecek "her zamanki iş modeli" ile yola devam etmek veya aşırı duyarlı bir iletişim stratejisi ile müşterilerinizi yorucu bilgi bombadırmanına tutmak yerine, birkaç pazarlama stratejisi ile hedef kitlenize ulaşabilir, bu zorlu dönemi etkili bir şekilde yönetebilirsiniz.

 

E-posta Pazarlama Kampanyanızı Değiştirin

E-posta kampanyalarınızı, her zaman sunduğunuz standart içerikle göndermek yerine, e-postalarınızı tonu, içeriği ve sıklığı müşterilerinizin beklentilerine uyacak şekilde değiştirin. Markanızın pazarlama hedeflerinden ayrılmayın, ancak e-postalarınızın hedef kitlenize nasıl değer kattığının farkında olun. Kitlenizin ihtiyaçlarına göre hayatı kolaylaştıracak ipuçları gibi bilgilerle katma değerli iletişim yaratın. Müşterilerinize özellikle bu dönemde şefkatli bir yaklaşım sergilemenin çok önemli olduğunu unutmayın. Müşterileriniz finansal, duygusal ve zihinsel streslerle uğraşırken, onları gerçekten önemsediğinizi gösteren empatik içerikler sunun.

Hedef kitlenizi genel bilgilerle doldurmak yerine, onlara değer katan ve müşteri deneyimlerini geliştiren eğitici ya da eğlenceli pazarlama mesajları verin. Satış için fazla ısrarcı olmaktan, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi abartılı bir şekilde tanıtmaktan da kaçının. İster web sitenizde, ister e-postalarınızda veya sosyal medyada, müşterilerinizle yaptığınız her iletişimin bir amacı ve değeri olduğunu her zaman hatırlayın. Sosyal ve ekonomik durum değiştikçe, pazarlama stratejinizi buna göre ayarlayın.

 

Marka Danışmanlığı İçin Profesyonellerle Çalışın

Tüketici ihtiyaçları değiştikçe, ürününüzün veya hizmetinizin alaka düzeyi de değişir. Markanızın müşterileriniz için hala ne ölçüde gerekli olduğunu ve hayatlarına nasıl faydalı olabileceğini vurgulamanın bu süreçte oldukça önemli olduğunu göz önünde bulundurun. Profesyonellerle çalışarak, odağı bir üründen diğerine kaydırabilir ya da mevcut teklifinizi hedef kitlenizin ihtiyaçlarını karşılayabileceği benzersiz yolları vurgulayacak şekilde değiştirebilirsiniz. Pandemi nedeniyle meydana gelen durgunluğun, endişeli tüketicilerle daha fazla bağlantı kurmak ve ürünlerinizin gerçek alaka düzeyine odaklanmak için önemli bir fırsat sunduğunu unutmayın.

 

Mevcut Tüketici İhtiyaçlarını Karşılayarak Markanızı Büyütün

Pandemi sürecinde, tüketici ihtiyaçlarını birebir karşılamaya ve ürün ya da hizmetlerinizi tanıtmaya çalışmaktan ziyade, müşterilerinizin pandeminin gerçekleriyle başa çıkmasına yardımcı olmaya odaklanın. Yararlı araçlar ve iyi düşünülmüş promosyonlar sunmak, marka bilinirliğini ve bağlılığını artırmak için önemli bir role sahip. Örneğin çevrimiçi hizmetleri tanıtarak ya da canlı sohbet ve destek sağlayarak müşterilerinizin bir satın alma işlemi yapmasına yardımcı olabilirsiniz. Hedef kitleniz pandemi sürecinde çevrimiçi olduğundan, siz de aynı platformlarda olmalısınız. Ücretli reklamlar, arama motoru optimizasyonu (SEO) ve e-posta pazarlaması gibi dijital pazarlama çabalarına odaklanın. Web sitenizi güncel tutun ve bloglar, videolar, sosyal medya ve diğer dijital içerikler aracılığıyla kitlenize ulaşın. Satış yapmaya çalışmak yerine değer yaratan, eğiten ve eğlendiren gönderiler oluşturun. İlgi çekici olun, izleyici gönderilerine yorum yapın ve gelecek gönderileri mevcut duygu ve geri bildirimlere göre ayarlayın.

 

Sosyal Sorumluluğa Önem Verin

Bağış yapmayı, gönüllü olmayı veya diğer işletmelerle işbirliği yapmayı da içerecek şekilde topluluğunuza elinizden gelen her şekilde yardım edin. Mümkünse, topluma daha iyi hizmet vermek için iş stratejinizi temel alın. Sosyal sorumluluk projeleri, topluluk desteğinizi, iyi niyetinizi ve marka bilinirliğinizi artırmanıza yardımcı olur. Çalışanlarınızı sürece katılmaya teşvik ederek, tüm ekibinizin inandığı kurumsal sosyal sorumluluk hareketlerini kolaylaştırabilir, pozitif bir şirket kültürü inşa edebilirsiniz.

Pandeminin getirdiği koşullar ne olursa olsun, sürece uygun bir pazarlama stratejisi ile krizi fırsata çevirebilirsiniz. Doğru adımlar ile marka bilinirliğini artırabilir, hedef kitleniz ile kalıcı bir bağ oluşturabilirsiniz. 

 

Markanızı büyütmek ve pandeminin etkilerini en iyi şekilde yönetmek için Sıradışı Digital uzmanlığından şimdi yararlanabilirsiniz!

BİZE HEMEN ULAŞIN