Profesyonel Logo ve Kurumsal Kimlik Tasarımının Önemi

Profesyonel Logo ve Kurumsal Kimlik Tasarımının Önemi logo tasarımı,logo,

Profesyonel Logo ve Kurumsal Kimlik Tasarımının Önemi logo tasarımı,logo,

Profesyonel Logo ve Kurumsal Kimlik Tasarımının Önemi logo tasarımı,logo,

Profesyonel Logo ve Kurumsal Kimlik Tasarımının Önemi logo tasarımı,logo, Profesyonel Logo ve Kurumsal Kimlik Tasarımının Önemi logo tasarımı,logo,

Günümüz dünyasında Kurumsal Kimlik Tasarımı

Hızla akan bir dünyada pazarlama trendlerine, dijital dünyanın rüzgarına, değişen imajlara uygun bir firma imajı oluşturmak oldukça zor. Global pazara uygun bir isim, akılda kalıcı bir logo, marka imajını en doğru şekilde yansıtabilecek bir kurumsal kimlik çalışması olmadan günümüzde "İş dünyasında ben de varım!" demek imkansız. Neden mi? Markanız ne kadar kaliteli üretim yaparsa yapsın, siz işinizde ne kadar iyi olursanız olun, günümüzde kendinizi anlatabildiğiniz kadar iyisiniz. Marka kimliğiniz, sizin aynada görünen yansımanız. Siz de markanızı en iyi şekilde pazarlamak isterseniz logo tasarımı ve kurumsal kimlik konusunda profesyonellerin tecrübesine başvurmalısınız. 

Mükemmel Logo, Size Özel Olandır

İyi bir logo, sizi ve yaptığınız işi en iyi yansıtır. İtibarlı, akılda kalan firma logolarının ortak özellikleri gösterişli tasarımlara, birbirine benzer imajlara veya canlı renklere sahip olmaları değil, özgünlükleridir. Kartvizitinizde, tabelanızda, web sitenizde, online ve offline reklamlarınızda markanızı temsil edecek logo tasarımı, müşterilerin, iş ortaklarının, partnerlerin, markanız ile ilk temasıdır. İlk izlenimde kendinizi ne kadar iyi tanıtabilirseniz, farkınızı ne kadar yansıtabilirseniz o kadar iyi bir logoya sahipsiniz demektir. 

Bir sıradışı atasözümüz der ki ilk görüşte aşk logoyla başlar. yazımıza da göz atın.

Renk seçiminden imajlara, imzanızdan görsel estetiğe kadar pek çok noktaya dikkat etmeli ve bu işi mutlaka profesyonel gözlere bırakmalısınız. İş alanınızı, çalışmalarınızı, hedeflerinizi, markanızın akıllarda oluşmasını istediğiniz imajı düşünerek logoyu değerlendirmelisiniz. Emin olun doğru logoya baktığınızda, o size bir başarı hikayesi anlatmaya başlayacaktır. 

Kurumsal Kimliğiniz Sizin Pasaportunuzdur.

Kurumsal kimlik tasarımı ise logo ile edinilen ilk izlenimin olumlu bir şekilde sürdürülmesini sağlar. Kurumsal kimlik dosyasında bir şirketin online tasarımlarında, matbu evraklarında, promosyon malzemelerinde yer alacak logo ve bilgilerinin prototipleri hazırlanır. Bastıracağınız bir not defterinden faturaya, hazırlayacağınız online bannerdan sipariş kutusuna kadar markanıza dair tüm tasarımlarda belirli bir formatınız bulunur. Renklerden yazı fontuna, kenar boşluklarından bilgilere kadar her şey kurumsal kimlik çalışması kapsamında belirlenir. Her yeni tasarımda size sadece belirlenen formatı uygulamak kalır. Yenilikçi bir kurumsal kimlik çalışması senelerce markanızın imajını oluşturabilir. Kurumsal kimlik size standardizasyon, tutarlılık, istikrar ve düzen kazandırır. Özellikle 360 derece kampanyalarda, birden çok mecrayı kullandığınızda potansiyel müşterinin aklında kalabilmeniz için verdiğiniz mesajların ve imajın tutarlı olması gerekir. Sizi rakiplerinizden ayıracak, diğer reklamların arasından sıyrılmanızı sağlayacak olan kurumsal kimliğinizdir. 

Kurumsal kimliğin müşterinin zihninde yer edebilmeniz için bir anlamda pasaportunuz olduğunu söylesek yeridir. 

Bildiğiniz üzere günümüzde sosyal medyadaki takipçiniz kadar ünlü, tanındığınız kadar başarılısınızdır. İş dünyasında da böyle. Günümüzde doğru pazarlama her şeydir ve ancak doğru imajla başarı sağlanabilir.  Ürün veya hizmet ne kadar iyi olursa olsun, bilinmedikçe maalesef rağbet göremez.


İtibarlı, akılda kalan firmaların ortak özellikleri arasında iyi bir logo gelir. Peki, iyi logo ne anlama gelir? Logonun mükemmelinin belli bir prototipi yok. Her markanın logo çalışması faaliyet alanına, hedef kitlesine özel yapılmalıdır. Kartvizitinizde, tabelanızda, web sitenizde, online ve offline reklamlarınızda markanızı temsil edecek logo tasarımının önemi ilk izlenimle açıklanabilir. Müşterilerin, iş ortaklarının, partnerlerin, markanız ile tanışacak herkesin ilk izleniminin olumlu olmasının sırrı başarılı bir logoda saklıdır. Renk seçimi, şekilleri, işi yansıtan detayları, anlaşılır olması ile logonuz, sizi anlatmalıdır. Unutmamalısınız, uzun sürecek bir sohbetin, iş anlaşmasının veya ortaklığın ilk adımı her zaman "merhaba"dır. Sizi tam anlamıyla yansıtan bir logo tasarımına sahip olduğunuzda, müşterileriniz, ortaklarınız ve muhataplarınızla "içten bir merhaba"nız hazırdır.

 Kurumsal kimlik ve kaliteli logo tasarımları profesyonelce yapıldığında senelerce sizi yansıtır ve tanıtır. Siz de profesyonel destek alarak şirketinizi var edebilir, başarılarınıza yenilerini ekleyebilirsiniz. 

BİZE HEMEN ULAŞIN